25 Temmuz 2011 Pazartesi

Hep mainstream super-kahraman hikayelerinden bahsediyorsunuz; alternatif anlatilar hakkinda (ornegin The Boys, Irredeemable, Astro City) fikirleriniz neler?

Öyle demeyin, allah kuru iftiradan saklasın. Farklı tatlar diye bir başlığımız bile var. http://secret-invasion.blogspot.com/search/label/farkl%C4%B1%20tatlar Ayrıca bunun dışında Irredemable'ı ilk sayısı yayınlandığında oturup yazmıştım, çok sevdiğim bir seridir.

Blogdan şöyle bir kaç alternatif seri hakkında link vereyim de, sonra konuşalım.

http://secret-invasion.blogspot.com/2010/02/supergod-1-ucabilen-bir-adam-tarafndan.html
http://secret-invasion.blogspot.com/2010/04/groo-hogs-of-horder-modern-ekonomi.html
http://secret-invasion.blogspot.com/2010/06/millar-mcnivens-nemesis-1-bir-seye.html
http://secret-invasion.blogspot.com/2010/11/night-of-living-dead-1-bir-cizgi.html
http://secret-invasion.blogspot.com/2010/02/2010-ocak-ay-cizgi-roman-sats-rakamlar.html

The Boys alternatif serilerin çoğunda yaşanan bir gençlik hastalığından muzdarip bence, son on yılın en iyi girişlerinden birine imza attıktan sonra tempoda yaşanan ilk düşüşte popüler rüzgara kapılıp gelen okurların çoğu gemiyi terkediyor. Bense, Herogazm'da bile hız kesmedim, hala okuyorum. Zihin açıcı.

Irredemeable ve Incorruptable çok başarılı seriler, ben Plutonian'dan kurtulduklarında serinin tökezleyeceğini düşünüyordum ama daha bile canlı tutmayı başarabildiler, belki de Boom'un en iyi serisi.

Astro City'yi bir türlü okuyamadım, ama güzel derseniz başlayabilirim.

Bunların dışında mainstream dışına çıkacak olursak Atomic Robo severim, Warren Ellis'in yazdığı hemen hemen herşeye hastayım, Mignolia'nın evreninden de BPRD'yi kaçırmadan takip ediyorum. DC'nin ayrı evrenlere doğru uzanan Planetary ve Hellblazer gibi hikayelerini de kaçırmadan takip ediyorum.

Ayrıca Marvel comics harici en sevdiğin çizgi roman nedir diye sorup çok hızlı bir cevap vermem için beni değnek benzeri bir şeyler dürtersen; Swamp Thing der kaçarım herhalde. Her volume'ü ayrı güzel.

Ask me anything

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamam, haksizlik etmisim zira gonderdigin linklerdeki yazilarin bir kismini atlamisim bir kismini ise bu kategoride dusunmemistim (Atomic Robo gibi)

Yazilar icin tesekkurler, Supergod'i cidden merak ettim simdi...

Astro City ise kesinlikle tavsiye edilir, cok duzensiz yayimlanmasina ragmen herhalde bi 50 sayi kadar oldu toplamda... Alex Ross kapaklari icin bile deger :)