11 Temmuz 2011 Pazartesi

cyborg-superman ve superman prime nedir ? kısa bi özgeçmş alabilrmiyim bunlar hakkındda

Sayborg Superman DC tarihi içerisinde ilginç yere sahip bir arkadaşımız. Köken itibariyle Fantastic Four'un birebir kopyası sayılabilecek bir şahıs, Fantastic Four da Challengers of the Unknown'un bir kopirayt küçüğü olduğu için buradaki apartma çok göze batacak cinsten değil. Hank Henshaw ekibiyle birlikte uzayda ciddi miktarda radyasyona maruz kalınca vücudu yok oluyor, benliğini de wireless benzeri bir teknolojiyle cihazdan cihaza taşıyabiliyor.

Doomsday tarafından hacamat edilen Superman'ın ardından kendisini bu göreve layık gören Henshaw Krypton'dan Superman'i dünyaya taşıyan aracın içerisinden edindiği DNA kodlarıyla kendisine Superman'ın güçlerini taşıyan yarı robotik bir beden yapıyor. Gerisi malum tabii, Mongul'la birlikte Coast City'yi yokedip Hal Jordan'ın aklını kaçırmasına sebep olması mı dersiniz, Sinestro Corps'a dahil olması mı dersiniz, halt yemeye doymuyor. DC evrenindeki bir çok kahramandan da daha güçlü kendisi, Superman'i birebirde alaşağı edebilmeye kadar gidiyor meziyetlerinin sınırı.

Superman Prime (daha bilinen ismiyle Superboy Prime) DC Multievreninin asıl gerçekliği olarak kabul edilen ve Crisis on Infinite Earths sırasında yokolan Earth Prime'ın Superboy'u, gezegeni yokedilince uzunca bir süre zaman içerisinde oluşan bir balon içerisinde yaşamak zorunda kalıyor; zamanla kafayı kırıp bildiğimiz kahramanların yer aldığı DC evrenini yok ederek kendisininkini geri getirmeye kafayı takıyor. Sonuçta, orjinal Superboy'un ölümüne kadar giden bir dizi tatsız olaya yol açıyor. Cyborg Superman ile ilginç bir ortak noktası da, kendisinin de bir Sinestro yüzüğüne bir dönem sahip olması olarak sayılabilir.

Ask me anything

Hiç yorum yok: