26 Mayıs 2011 Perşembe

Wolverine #9 - "Wolverine Came From Hell."







"Bu adamın başına da gelen kalmadı" dediğinizi duyar gibiyim, ee, saat gibi çalışan bir Healing Factor'unuz varsa yazar çizer takımı sizi her türlü belanın tam göbeğine atıp , her tarafınız yara bere olana kadar kısık ateşte karıştırmaya devam ederler tabi ki, bunda şaşıracak bir şey yok.


Logan da hiçbir şeyden çekmedi, her türlü durumdan kurtulabilme özelliğinden çektiği kadar. Öldü öldü dirildi, kemiklerinin üzerindeki adamantium sıcak tereyağı gibi sıyırıldı, üzerine atom bombası atıldı, otuz değişik şekil kanser virüsü içeren kurşunlarla vuruldu, kolu bacağı kesildi, ortadan ikiye bölündü. Earth X serisindeki Daredevil'i hatırlayanınız var mı, aynı onun gibi, yaralandıkça çoğaldı da çoğaldı. İlk başta basit bir Villain olarak Hulk dergisinde Vendigo ile birlikte başgösteren Wolverine, Silver Age'in bitiminin ardından Anti Kahramanların daha popüler hale gelmesiyle 80'ler sonrası dönemin çizgi roman imajının en büyük ikonlarından biri oldu. Hayatı sıkı sıkıya kısıtlanmış şartlar içerisinde, sistem tarafından dövülerek yaşayan her insan Wolverine gibi umursamaz, saldırgan, vahşi, ahlaksız, alkolik, ve hepsinden önemlisi "yaralanamaz" olmak istedi. Kendisi etrafında tüm Çizgi Roman endüstrisini yeniden tanımladı, onun arkasına aldığı rüzgarla birlikte yüzlerce yeni karakterin yaratıldığını, bir çok köklü karakterin de daha karanlık çizilmeye başlandığını iddia edebiliriz. Kendisi için bir çok farklı Origin hikayesi yazıldı, hatta bu konu hakkında bir seri çıkarılıp elli sayı kadar da sürdü, Wolverine hala adına en çok one shot sayı çıkartılan kahramanlardan biri. Popülerliğinin bir kısmını "Upgraded Versiyonu" olan Deadpool'a kaybetse de, hala içinde göründüğü dergiyi zarar ettirmeyen bir karakter.

Yeni seriye de zımba gibi başlayan Wolverine, cehenneme gidip döndükten sonra intikam peşinde kendisine bu keleği atan "Red Right Hand" isimli grubu aramaya başlıyor, ismin hem John Milton hem de Satanizm çağrışımları olduğunu ekleyelim. Wolverine : Get Mystique hardcover'ını okuyanlar varsa bu sayıda çok eğlenecekler, çünkü Wolverine intikam serisine kendisini cehenneme göndererek attığı tarihi kazıklara bir yenisini ekleyen Mystique'den başlıyor. Daniel Acula'nın çizimleri on numara, hikaye tam gaz ilerliyor. Wolverine, 2010'un en başarılı serilerinden biri olarak başladı, 2011'de de hızlanarak devam ediyor. Kaçın sakırmayın!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

1-9 Arası seriyi nereden bulabilirim?(İngilizce olarak)

Arifoglu dedi ki...

Eğer istanbul'da yaşıyorsan Gon Comics'ten temin edebilirsin.