26 Mayıs 2011 Perşembe

Alpha Flight # 0.01 - "Kim bilir kaçıncı defa...Geri döndüler!"

   Chaos War gibi silik ve saçma sapan bir event'in belki de yegane güzel tarafı Alpha Flight'ın son derece dangalakça bir şekilde de olsa geri dönmesiydi. Herc'in ölümlü bir kahraman olarak dünyada at koşturacağı seriyi de Chaos War'un başarılı yönlerinden biri olarak görebilirdik, tabii bunun için Hercules'un ikinci sayıda üzerine yıkılan bir binayı sade bir vatandaş olarak kaldırmasına şahit olmasaydık.


Alpha Flight kült mertebesine ulaşmış çok başarılı bir seriydi, hem Kanada'lı, hem naif, hem de Wolverine ile göbek bağı bulunan bir ekibin kült olmaması mümkün değildi zaten. Şimdi bize çok da güven vermeyen sabıkalı ikili olan Grek Pak ve Fred Van Lente'ye teslim edilmiş bir Maxi Series olarak tekrardan ortamlardalar. Peki durumlar nasıl, sıfır nokta sıfır bir numaralı ilk sayı bu konuda bize çok şey söylüyor;


Ultimate X-Men'deki Cable hikayesinden tanıdığımız Ben Oliver'ın çizimleri ve serinin politik temelli bir tema üzerinde döneceğine dair emareler Alpha Flight'ın güçlü yönleri olarak görülüyor, tabii Pak ve Van Lente'nin zamanla Hulk'ta olduğu gibi sapıtıp sapıtmayacakları olayın şaibeli tarafı. Orada da iyi başlayan bir seri sonunun bir türlü getirilememesi neticesinde altüst olmuş, tüm Hulk evrenine format atılmasıyla ancak temizlenebilir hale gelmişti. Burada ne yapacaklarını göreceğiz. İkilinin bir çok eksi noktası olsa da, bir çok karakteri başarılı bir şekilde harmanlayabildikleri de bir gerçek, en çok da buna güveniyorum.

Öyle çok da özelliği olmayan, sade bir girizgaha sahip Alpha Flight #0.01. Marvel'ın .1'li tüm sayılarına sirayet eden genel sıkıcılık burada da az da olsa mevcut, bakalım ilerleyen sayılarda bizi daha çarpıcı aksiyonlar bizi bekleyecek mi?

Hiç yorum yok: