10 Ocak 2011 Pazartesi

Anket - Sizce Fantastic Four'da kim Ölecek?

Yılbaşı öncesinde yaptığımız "2010 yılının en iyi Çizgi Roman" serisi anketi sonuçlandı, ben biraz hımbıl karakterli olduğum için yazısını ancak yazabiliyorum. Okurlarımızın oylarıyla birinci olarak belirlediği Blackest Night, diğer serilerle arasını bir hayli açarak ipi göğüsledi, ki bu benim de katıldığım bir tercih. Gerek twistleri olsun, gerek beklenmedik finali ve DC Evrenini yenileyiş tarzı olsun, Blackest Night 2010 yılına damgasını vuran bir event oldu; Siege'e ise bir kaç boy fark geçirdi. Helal olsun diyoruz.

Yeni anket konumuz son zamanlarda Türkiye basını dahil herkesin ilgisini çekmekte olan bir konu; Jonathan Hickman'ın Fantastic Four'unda öleceğini açıkladığı "Casualty" kim olacak?

Marvel Comics'in en uzun süre kesintisiz yayınladığı ve kimse tarafından okunmayan amiral serisi olma özelliğine sahip olan Fantastic Four Şubat ayında son bulacak, yeni dergiye ilişkin "3" ve "FF" şeklinde teaserlar etrafta dolaşıyor.



FF, Reed Richards'ın geçtiğimiz sayılarda kızı Valeria ve diğer üstün zekalı çocukları eğitmek için kurduğu Future Foundations olabilir, bu noktada Avengers Academy gibi bir spin-off Marvel'ın doğasına çok da ters düşmez. Esas mesela, üç kişilik bir ekip olarak devam edecek Marvel'ın en fantastik ailesinde tarih olacak üyenin kim olabileceği.

Bu konuda biraz kafa yorabiliriz, zira son bir iki hikayede bu konuda verilen ipuçları var.

Çizgi Roman dünyasının en antipatik ve en az sevilen karakterlerinden biri olma başarısını yıllardır kimseye kaptırmayan Johnny Storm, ölmesi durumunda çoğumuza "Eee..Neticede olacağına bak.." tepkisini verdirecek, ben zaten dergiyi nadiren okuyordum, arada bakmaya devam edeceğim. Son zamanlarda amaçsız hayatı, bohemliği ve dingilliği ile Reed'den azar üzerine azar, fırça üzerine fırça işiten Johnny en son g.tüyle dağ devirmenin dev örneklerinden birini sergileyerek Baxter binasını Annihilus'ın işgaliyle karşı karşıya bıraktı. Fantastic Four'un son sayısında kendisini insan formundaki Ben Grimm ile bu istila teşebbüsüne karşı koyarken göreceğiz. Ganyan'ı bence 1/3.

Ekibin en güçlü karakteri olduğu yıllarca herkes tarafından dile getirilen Susan Richards (anne kızlık soyadı Storm) , bir çok çizgi roman severin aklında ara ara çıplak kalmasıyla ve Namor'u peşinde köpek etmiş olmasıyla yer etmiş bir karakter. Kardeşiyle birlikte Fantastic Four'un Pazar Sürprizi tadındaki diğer üyesi olan Sue zaman zaman burnundan kan gelecek kadar güç alanı oluşturup herkese ayar veriyor, genellikle yoğun çalıştığı için Reed Richards'a şarlıyor, zamanının büyük kısmını ise çocuklarını koruyup kollamaya çalışarak geçiriyor. Emma Frost'la birbirlerinden hiç mi hiç hazzetmediklerini öğrendiğimiz Sue, son sayılarda eski Atlantis Kralları ile Namor arasında arabuluculuk yapmaya çalışırken ölüm tehlikesi altında olduğunu farketti. Evli barklı bir kadının solungaç sahibi güvenilmez bir adamla denizin yedi kat dibinde ne işi var, bu kısmı size bırakıyorum. Esas kilit nokta ise gelecekten gelen kızı Valeria'nın kendisine "Herşey sana bağlı olacak" demiş olması. Ben burada bir "Evimizin direği, bizim hem annemiz, hem babamız olacaksın" şeklinde bir dokundurma hissettim, bu yüzden ölümüyle bizi ters köşe yapabilecek bir karakter Invisible Woman. Bu sebeple çok önerilen bir tercih değil, ganyan'ı 1/5.

New York yerine benim yetiştiğim muhitte büyümüş olsa mahalledeki abileri tarafından tipinden ötürü dövüle dövüle dayak arsızı yapılacakken dünyanın en zeki adamlarından biri haline gelen Reed Richards, serideki belki en kaşıntılı karakterlerden biri. Yıllardır içinde bulunduğu anlamsız koşudan yorulmuş olsa gerek ki, tek tek problemlerle uğraşmak yerine insanlığın sahip olduğu tüm sorunları çözebilmek için kafa patlatıyor, son olarak tüm paralel evren ve galaksilerdeki Reed Richards'ların masonik teşkilatı "The Council"e bir arkadaşa bakmak için girip çıktıktan sonra evren ve ailesi arasındaki seçme hakkını ailesinden yana kullanarak, böylesine büyük meselelerden elini eteğini çekmişti. Ta ki, gelecekteki dünyanın kıyametin eşiğindeki insanlarını Nu World'e taşıyabilmek için gereken enerjinin gelecekteki Galactus'u sömürerek elde edilmesinin ardından, bu olaydan şu anki Galactus'un haberdar olmasına kadar. (Karışık, değil mi?) Reed, yayınlanan son sayıda Nu World'u tüketmek üzere olan Galactus'tan kurtarabildiği kadar insan kurtarmaya çalışıyordu. Ölümüyle hepimizi üzecek bu ukala karakter, belli olduğu üzere bir şeylerin sonuna gelmiş durumda. Ölebilir, bu sebeple de ganyan'ı Human Torch ile aynı : 1/3


Öldüğü takdirde herkesin en çok üzüleceği karakter Ben Grimm'dir şüphesiz, Hakkı Bulut filmlerine konu olacak denli kadersiz bir hayat sürmüş olan bu portakal kabuklu arkadaşımız, genel olarak bunalımını gülümseyerek ve saçma sapan densizlikte espriler yaparak göstermemeye çalışsa da ben uzun süredir hayata dair bir istek duyduğunu sanmıyorum. En son evlenmek üzere olduğu kadından ayrılmış olduğunu düşünecek olursak intihara meyilli sayılabilecek bu karakter, Future Foundations gençlerinin kendisine sağladığı iksir ile artık yılın bir haftasını insan formunda geçiriyor. Bu noktadaki talihsizliği de bu haftanın, muhtemel bir Annihilus işgaline denk gelmiş olması. Bana kalırsa ölmeye en uzak karakter, ganyan'ı da 1/8.



İşte bu yüzden, ben Ben Grimm'in öleceğini düşünüyorum, yani en günahsız, en masum karakterin.

Siz ne dersiniz?

Edit : Tamam iyi güzel oy kullanın da, oy verenler sebeplerini de ufacık çiziktirirse harika olur. :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu konunun da iyi ekmeğini yediler. Neredeyse bir yıldır fantastik dörtlüden biri ölecek acaba hangisi diye geyikler dönüyor.