10 Ocak 2011 Pazartesi

Fear itself Hakkında Notlar

Blogumuz üşenmedi, Newsarama.com 'da yayınlanan Tom Breevort ve Matt Fraction ropörtajının önemli noktalarını sizin için not etti; işte fear itself ile ilgili ilk ipuçları :

  •  Serinin ana kahramanları Captain America ve Thor olacak, Fraction'un bu kararında bu yaz gösterime girecek olan filmler etkili olmuş görünüyor. Fazla Commercial bir hareket , sinir bozucu bence.
  • Küçük bir mini seri olarak başlatmak istedikleri Fear İtself'in büyük bir event'e dönüşme süreci de enteresan olmuş; bu seriyi filmle ve onu izleyecek seyircilerle bağlamaya çalıştıklarına Joe Q'dan efsane bir tepki almışlar : "S.ktir et, senin hikayen ne?"
  • Serinin ana Villain'i Serpent adındaki Korku tanrısı olacak, kendisi Odin'in binlerce yıl önce Asgard'dan sürdüğü Nordik kökenli bir tanrı. Yani konunun Phobos'la pek alakası yok gibi.
  • Iron Man seride insanların beklediği kadar büyük bir rol oynamayacak, hatta Fraction Tony Stark'ın seçtiği yönün insanları şaşırtacağını söylüyor.
  • Serinin en önemli ikinci kötü karakteri Red Skull'ın kızı Sin olacak gibi görünüyor, Fraction Sin'in bu seride merkezde olacağını söylerken, Breevort Sin'in babasının başaramadığı bir çok şeyi amaçlayacağını, bunun neticesinde de bir düzineden fazla karakterin oldukça derin bir pisliğe batacağını belirtiyor.
  • Fraction Steve Rogers ile ilgili ilk defa yazma fırsatı ele geçirdiği için heyecanlı, ve onun çok ciddi bir panik anında ağzını bozmasını sağlayabileceği için keyifli.
  • Breevort serinin sonuna ömrü vefa etmeyecek bir çok küçük karakter olduğunu belirtiyor.
  • Seri Steve Rogers'ın "artık ondan geçtiği" konusundaki korkularıyla yüzleşmesine yol açacak, ortadaki problemler Captain America'yı ilgilendiriyorsa bu konuyla Bucky'nin ilgilenmesi Steve'in sırtında bir türlü ulaşamadığı bir kaşıntı olarak rahatsızlık verecek. Rogers, dünyanın en iyi askeriyken general yapılmış bir savaşçının cephe gerisinde durmak konusundaki sıkıntılarıyla boğuşacak.
  •  Bugüne dek yayınlanan teaser çizimlerin hepsi ironik birer anlatım olarak kalacak, yani Magneto kostümü giymiş bir Cyclops görmeyeceğiz ama bu tarz bir içsel dönüşüme şahit olacağız. (Oh be!) Teaserların hepsi fikir ve temalara işaret ediyor olacak.
Teaserlarla ilgili Fraction'un söylediği bir noktaya katılmadan edemiyorum;

"Fraction: Nobody wants to see Spider-Man punch a recession."

    Bakalım neler göreceğiz.

    Hiç yorum yok: