4 Eylül 2010 Cumartesi

Vampirler!

Twilight serisi, True Blood ve Vampire Diaries gibi dizilerle bütün dünyayı saran vampir çılgınlığı sonunda Marvel Evrenini de vurdu. Peki Marvel'ın bu yeni vampir çılgınlığı nasıl başladı? Enteresan bir şekilde, bu sorunun cevabı, "en büyük, en güçlü ve en eski vampirin ölümüyle".

Her yüzyılda bir gerçekleştirilen "Vampirler Toplantısı"nda, aralarında Charniputra ve Nosferatu'nun da bulunduğu en etkili vampir klanları Dracula'nın oğlu Xarus tarafından birleştirilerek Dracula'yı öldürdü. Aslında Britanya'yı işgal etmeye çalıştığı seriden beri pek fazla gözükmeyen bu karakterin ölümü, Marvel'ın vampirler ile ilgili hikayelerinin de zeminini hazırladı.

Dracula'nın ölmesiyle oğlu Xarus tüm vampir klanlarını yüzyıllar sonra bir araya getirip onların tek önderi oldu. İnsanlardan nefret eden ve vampirlerin dünyayı yönetmesi gerektiğini düşünen Xarus'un bunu başarmak için yaptığı plan ise, halihazırda normal insanlardan daha güçlü olan varlıkları ısırıp, onları kendi saflarına katmak üzerineydi. Peki kimdi bu "normal insanlardan güçlü varlıklar"? Elbette mutantlar.

Dolayısıyla vampirler şu an mutantların peşine düşmüş durumda.

Vampirlerin bu anormal hareketliliğinden tırsarak kendine dünyanın en iyi vampir avcılarından oluşan bir ekip kuran Blade, vampirlerle savaşı kaybetmiş (ekibinden kalan tek canlı olarak) X-Men'in yardımına koşmuş durumda.

Dahi X-Men dostlarımız, Xarus'u yok etmek amacıyla "dinsizin hakkından Dracula gelir" diye düşünerek, Dracula'yı yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Vampirler tarafından ilk ısırılan mutant Jubilee oldu, fakat son olmayacak. İşte Marvel Previews'ın bizim için spoil ettiği, vampir-mutantların belki de en önemlisi:





4 yorum:

zeynep dedi ki...

e iyimiiş

Adsız dedi ki...

vampir zehrine etki etmiyo muymuş iyileşme yeteneği :)

tfy dedi ki...

yani bir mevzu popüler olmayagörsün hemen paragöz marvel atlar olaya. halbuki benim dc im öyle mi ya...

demir kara dedi ki...

hah! bir diskotek ışıldağı edward ile saçını toplamayı bile beceremeyip sürekli eliyle kulak arkası yapan becca eksik.
yazık ya. zombiler mi moda.. vur yürüyen leşlere.. vampir mi moda.. vur kan emicilere.
ama olmadı. yuvarlak çerçeve gözlüklü eli çin yemeği çubuklu sihirli çocuğu eksik bu marvelin.