18 Eylül 2010 Cumartesi

Deadpool 2 - Karakter Tarihi



Bir isteyen okuyucularına iki veren muhteşem Blog sitesi $2.99, yine takipçilerini hayal kırıklığına uğratmıyor ve istek üzerine Deadpool hakkında bir değil, iki harika -ee tamam, ortalamanın üstüne- yazı ile geri dönüyor!



Kısa Bir Karakter Biyografisi


Wade Wilson'un hayatı, pek çok kahramanınki gibi trajik bir şekilde başlayanlardan. 

Annesini kansere, babasını da bir bar kavgasına kaybeden Wade, genç yaşında kimsesiz kalınca orduya katıldı. Fakat ordu hayatı kendisine uymayınca ordudan ayrıldı ve tek başına kiralık katillik yapmaya başladı. Her ne kadar bir kirallık katil de olsa, Wade bu işe ilk başladığı yıllarda sadece etik olarak doğru olduğunu düşündüğü görevleri yapıyor, ahlak anlayışına uymayan görevleri kabul etmiyordu.

Dünyanın her yerinde işler yaptıktan sonra Amerika'ya yerleşen Wade, burada Vanessa Carlysle'a (Copycat) aşık oldu. İkilinin birlikte sürdürdüğü mutlu hayat, Wade'in aldığı bir haberle altüst olacaktı: Wade kansere yakalanmıştı ve sadece bir kaç aylık ömrü kalmıştı.

Fakat Kanada ve Amerika hükümetlerinin ortak projesi Weapon X, Wade'i kurtarabileceğini, üstüne üstlük onu bir süper silaha dönüştürebileceğini söylediğinde, Wade projeye katılmaya karar verdi. Weapon X sayesinde süper hızlı bir iyileşme gücü de kazanan Deadpool'un hayatı kurtulmuş, fakat vücudu geri çevrilemez fiziksel zarar almıştı. Kısacası, Wade yaşayacaktı, fakat hayatının geri kalanında yarı soyulmuş bir patatese benzeyecekti.

Weapon X için görevlere başlayan Wade bir görevde takım arkadaşını yanlışlıkla öldürünce  başarısız süper-insanların gönderildiği Hospice adlı bir merkeze gönderildi. Aslında Dr. Killebrew adlı sadist bir bilimadamının karargahı olan Hospice'de, başarısız olan Weapon X deneklerine sadist işkenceler yapılıyordu. Deadpool bu işkencelerden payını alsa da, kozmik varlık Death ile kurduğu ilişki sayesinde ölümden kurtuldu, ve sırf zevk için öldürülen arkadaşlarının intikamını almak için Dr.Killebrew'ı ve asistanı Ajax'ı da öldürerek Hospice'den kaçmayı başardı.

Kaçışından sonra, Weapon X nedeniyle vücudunda oluşan yaraları gizlemek amacıyla bir kostüm giyerek kiralık katil hayatına geri dönen Deadpool, Hammerhead ve Wilson Fisk gibi suç lordları için işler yaptı, The Wizard  Taskmaster ve Constrictor ile birlikte Frightful Four'a ekibine üye oldu. Bu sırada, kendisine teknik destek veren Weasel ile de yakın bir arkadaşlık kurdu. 

Gelecekten gelen Tolliver, onu Cable'ı öldürmeye gönderdiğinde X-Force ile savaşmaya başlayan Deadpool uzun süre bu grupla (bazen düşman, bazen de dost olarak) meşgul oldu. Zaman zaman kiralık katillik hayatından vazgeçmeyi düşünse de bunu hiçbir zaman başaramayan Wade'in iyileşme güçleri, kendisini yenilenmiş Weapon X programına katılmaya ikna etmeye çalışan Sabretooth tarafından biraz daha güçlendirildi. Bu sırada kendisini Death'ten kıskanan Thanos dahil pek çok güçlü düşmanla savaşan Deadpool, daha sonra kendi kiralık katil şirketi DP Inc.'i kurdu. 

Bundan sonra, Black Swan ile yaptığı bir savaşta binadaki patlamada öldüğü düşünülen Wade'in hatıra ve güçleri, daha sonra Agent X olacak Alex Hayden'a geçti. Ölmediği anlaşıldığında Deadpool Hayden'ın kurduğu Agency X'e katılmayı reddetti ve o sıralarda neredeyse tanrısal güçleri olan, mutant-mesih rolündeki Cable ile birilte çalışmaya başladı. 

Cable'la ortaklığı ikisinin farklı yolları seçtiği Civil War'a kadar devam etti. Bu ikili Civil War'dan sonra barışsa da, Cable kendini X-Men'e adadığı için birlikte çalışmayı sürdürmedi. New York'ta symbiote ile birleşmiş dinazorlara karşı - evet, ne yazık ki doğru okudunuz- symbiote ile birleşmiş dinazorlara karşı savaşırken Fantastic Four ve Avengers gibi üyelerin de saygısını kazanmayı başardı.

Secret Invasion sırasında Skrull kraliçesinin nasıl öldürülebileceğini keşfederek Skrull'lara karşı zafer kazanılmasında büyük bir rol oynayan Wade, aynı zamanda bu bilgiyi yanlışlıkla Nick Fury yerine Norman Osborn'a yollayarak Dark Reign'in başlamasında da önemli bir pay sahibi oldu.

Deadpool: Güçleri, Yetenekleri ve Silahları 

Weapon X programına katılmış olan Deadpool'un aslında tek gerçek süper gücü, son derece hızlı iyileşebilmesidir. Fakat Deadpool'un bu iyileşme gücü, Wolverine'inkini bile oldukça geride bırakacak hızda ve etkinlikte çalışmaktadır.. Bu iyileşme gücü nedeniyle, Deadpool normal insanlara göre çok daha zor yorulur, kasları ve refleksleri de çok daha güçlü ve hızlıdır.

Süper güçlerinin yanı sıra, Deadpool Marvel Evreni'nin en iyi hand-to-hand dövüşçülerinden biridir. Birden fazla dövüş sanatında ustalaşmış olmanın yanı sıra, son derece iyi bir nişancı ve kılıç savaşçısıdır. Genellikle, görevlere göre değişik silahlar seçmesine rağmen, geniş bir kılıç ve silah koleksiyonuna sahiptir. 

Death'in Deadpool'a aşık olması nedeniyle, Death'e aşık olan Thanos, Deadpool'u ölümsüzlükle lanetlemiştir. 

Tüm bunların yanı sıra, Deadpool bir çizgi romanda olduğunun farkındadır. Bunu çizgi romanlarda sık sık dile getirse de, kendisinin deli olduğu bilinen bir gerçek olduğu için, diğer karakterler onu ciddiye almamaktadır.

Hiç yorum yok: