14 Ağustos 2010 Cumartesi

Yeni S.H.I.E.L.D Serisi: Marvel Evreni'nde Yeteri Kadar Illuminati Yok Muydu?

Yeni S.H.I.E.L.D serisi dediğime bakmayın, üçüncü sayı ile neredeyse üç ay oldu bu seri çıkmaya başlayalı. Adam gibi oturup ancak okuyabildim üç sayıyı beraber, o yüzden biraz gecikmeyle de olsa bir göz atalım diyorum seriye.

Eğer okumadıysanız, karar vermeden önce bu yazıyı bir okuyun derim, çünkü çok enteresan sürprizler var bu seride.

Eh, sıkı durun o zaman.


S.H.I.E.L.D bildiğimiz gibi sadece bir uluslararası barış koruma ve casusluk örgütü değilmiş.

S.H.I.E.L.D fikri, bugüne kadar zannettiğimiz gibi, Nick Fury'den de çıkmamış.

Evet, S.H.I.E.L.D aslında milattan önce Mısır Firavunu İmhotep tarafından kurulmuş, ve "The Order of the Shield" ismiyle yüzyıllar boyunca dünyayı çeşitli felaketlerden korumuş. Bu "Order of the Shiled"ın üyeleri arasında kimler var dersiniz? Kimler yok ki? Galileo Galilei, Leonardo da Vinci, Nostradamus,  Isaac Newton ve Zhang Heng meşhur üyelerden sadece bir kaçı.

Bu örgütün üyeleri, günümüzden çok önce Marvel Evreni'ni pek çok tehlikeden de kurtarmış aynı zamanda: İmhotep ilk savaşında Apocalypse'i mağlup etmiş, Zhang Heng Celestial'lar ile konuşmuş, (sıkı durun) Galileo Galactus'u alt etmeyi ve Dünya'yı kurtarmayı başarmış, daha neler neler.

Bunlar hikayenin arka plan bilgileri. Peki seride gerçekten neler oluyor? Kısa bir özet de onun için geçelim:

1950'li yıllarda S.H.I.E.L.D ajanları Nathaniel Richards (Mr. Fantastic'in babası) ve Howard Stark (Tony Stark'ın babası) -ve evet, elbette, onlar da S.H.I.E.L.D ajanı-, ne olduğu henüz belli olmayan bir takım süper güçleri olan Leonid adlı bir adamı, "Order of the Shield"ın gizli karargahına götürüyor. Bu karargah, günümüz Roma'sının altında bulunan, Antik Roma'nın tamamen korunmuş bir hali.

Leonid burada birkaç yıl geçirdikten sonra, bir akşam The Night Machine adlı bir elemanın saldırısına uğruyor Shield'ın gizli şehri. The Night Machine aslında -tahmin edin!...bildiniz!- Leonid'in de babası aynı zamanda. Ona şehrin en gizli bölgesinin anahtarını veriyor. Buranın kapısını açıp içeri girdikten sonra, Leonid meşhur kanatlarıyla zaman yolculuğu yapan ve insanlığı kurtarmaya geldiğini söyleyen Leonardo Da Vinci ile karşılaşıyor. 

Evet, böyle bir macera işte, ne desek boş...

Önümüzdeki sayılarda açıklanmasını beklediğim bir kaç önemli sır var ama, bunlardan da bahsetmeden geçemeyeceğim. 

Öncelikle, bu "Order of the Shield" elemanlarının bildiği çok önemli bir sır var: İnsanlığın nasıl yok olacağını biliyorlar. Mesela Galileo Galactus'u yok edecek silahını yavaş yavaş tasarlarken yanındaki eleman korkuyla "Nasıl bu kadar sakin olabiliyorsun?!" diye sorduğunda, sakince "This is not how the world ends." diye cevap veriyor. Bakalım serinin sonunda bu büyük sırrın ne olduğunu öğrenebilecek miyiz?

Leonid adlı eleman kimdir, nereden gelmiştir, kimin nesidir? Bu Order of the Shield için neden bu kadar önemlidir?

En önemli soru tabi: Bu Order of the Shield ile bizim bildiğimiz S.H.I.E.L.D arasında nasıl bir ilişki var? Yıllar önce Nick Fury tarafından planlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından kurulan S.H.I.E.L.D örgütü aslında bu elemanların bir manipülasyonu mu?

Hiç olmazsa serinin yazarı Jonhatan Hickman bu soruya bir cevap versin de, belki güzel bir şekilde bağlayabilir hala bir şeyleri. 

Hiç yorum yok: