15 Haziran 2010 Salı

Shadowland - Daredevil'in başına neler geliyor?

Yayınlanan şu teaser'a ve Shadowland'in diğer teaserlarına bakınca vardığım sonuç şu oldu; demek ki Daredevil serisini tek okumayan ben değilmişim.

Ben Daredevil'i okuyamıyorum, son serinin tüm sayıları elimde mevcut, bir kaç defa da denedim ama bir türlü olmadı. Daredevil'in seri olarak fazla yetişkin bir havası var, aksiyona hiç açık değil. Belki DC'nin Vertigo serisi çizgi romanlarıyla kıyaslanabilecek bir ciddiyet hakim seriye, ama Vertigo çizgi romanlarının hiçbirindeki ilginçlik Daredevil'de yer almıyor. Böyle olunca bir türlü kendinizi kaptıramıyorsunuz, gerçi adamın başına gelmeyen kalmadı. Birlikte olduğu kadından ayrıldı, gizli kimliği ifşa oldu, ve en son Dark Reign'de kontrolü altındaki Hell's Kitchen'da Bullseye marifetiyle büyük bir patlama yaşandı. Daredevil, karakteri gereği bir nevi Control Freak sayılabileceği için bunların hepsinden özellikle kendini sorumlu tutan bir karakterken, Bullseye'nin hadisesi bardağı taşıran son damla oldu. Gördüğümüz kadarıyla Matt Murdoch artık Proaktif  bir tavır benimseyecek. Zaten Hand'in başına geçmesi "Hand mi Daredevil'i kontrol edecek, Daredevil mi Hand'i?" şeklinde bir paradoks doğuruyordu, Shadowland bize bunun pek de sevimli gelişmeyeceğini gösteriyor.

Peki Daredevil gerçekten Marvel evreninin en büyük kötü adamı olur mu? Olur, bal gibi olur, öyle bir olur ki tahmin edemezsiniz bile. Şu saatten sonra Matt Murdoch'a Marvel evreninde kimsenin ihtiyacı yok, evren öyle bir hale geldi ki artık kendi bölgesini pislikten uzak tutmak maksatlı hareket eden Heroes for Hire gibi oluşumların yaşama şansı hiç yok. Daredevil, gerçekten bölgesini temiz tutmak istiyorsa olabildiğince sert hareket etmek durumunda, hayatın bu kadar kötü davrandığı bir adam da bu kadar baskı altındayken çok rahat kırılabilir.

Yani bana göre Daredevil kırılacak, Shadowland'de de buna şahit olacağız. Daredevil okumuyorum ama, bu seriyi okuyacağım. Diğer bir güzel tarafsa, serinin Ghost Rider ile ilgili Tie-in'lerini Clayton Crain'in çizecek olması. Wuuhu!

Hiç yorum yok: