15 Haziran 2010 Salı

Avengers Academy #1 - "En aydınlık günlerin ardından bile karanlığın geldiğini görmek güzel."

War of Supermen için bir blogda okumuştum "Bundan iyi bir şey çıkmayacağını siz de biliyorsunuz" şeklinde bir tagline ile vermişlerdi. Açıkçası Siege de bana zaman zaman aynı hissi verdi, yani herşeyin bir anda güllük gülistanlık olduğu bir çizgi roman evreninde ne okuyabilirsiniz ki? Tamam, Dark Reign'de olduğu gibi herkes yer değiştirsin, herşey tamamen bomb.k olsun demiyoruz ama, ortalığı biraz karıştıracak negatif faktörler olmaksızın ortaya konulacak öyküler de çok sıkıcı olacaktır, bu kesin.



Neyse ki, Avengers Academy gördüğüm kadarıyla (oluşursa bile) bu döngüyü kıracak gibi duruyor. Avengers : The Initiative Civil War sonrasında Marvel evrenindeki genç kahramanların eğitim gördüğü seri olarak bir nevi Beverly Hills : Camp Hammond olarak 35 sayı sürmüş, yer yer gençlik hezeyanları içerisinde bizi inim inim inletmişti. Doğası gereği aynı gençlik hezeyanlarına yer vereceği kesin olan Avengers Academy, biraz daha farklı bir içerikle merhaba diyor okuyucularına. "Genç kahraman" serilerinin önemli bir klişesi olarak, ortada hiç tanımadığımız 6 adet yeni yüz var, hepsi birbirinden ilginç güçlere sahip. Mesela Hazmat adındaki bayan vücudundan durmaksızın radyoaktivite ve zehirli madde salgılıyor, Mettle'ın tüm vücudu Colossus'un zırhı benzeri bir maddeden oluşuyor, Veil ise kendini değişik gaz formlarına sokabiliyor. Ama esas numara özelliklerinde değil, bir araya getiriliş amaçlarında ortaya çıkıyor.


Bu arkadaşların hiçbiri gelecekte orjinal Avengers takımının yerine geçebilecekleri için eğitilmiyorlar. Kendi jenerasyonları içerisinde öne çıktıkları için de eğitilmiyorlar. Norman Osborn tarafından son derece sert bir muameleye maruz bırakıldıkları için zaten kırılgan olan psikolojik yapıları iyice bozulduğu için her biri birer saatli bombaya dönüştürüldüklerinden dolayı eğilitiyor, yani aslına bakarsak kontrol altında tutuluyorlar. Striker ve Finesse gibi kötücül sayılabilecek dehaların yanı sıra Hazmat, Mettle ve Veil gibi kırıldı kırılacak ergenlerden oluşan bu takımın bunu farketmesi de çok uzun sürmeyecek herhalde.

6 genç, her birinin toplu yıkıma yol açabilecek özellikleri var, psikolojileri oldukça bozuk, Dark Reign'den gelen bir paranoyanın ergenlikle birleşmesi gibi bir tehlikenin de içerisindeler. Bu karışımı biraz daha eğlenceli hale getirmek isterseniz, ne yaparsınız?

Bu arkadaşların başlarına Penance gibi, Quicksilver gibi, Tigra gibi arızalığı tescilli arkadaşları eğitmen olarak atar, takımın genel sorumluluğunu da Justice ve Hank Pym gibi kendinden asla emin olamayacak elemanlara verirsiniz. Tigra'nın Quicksilver hakkında şu söylediği, herşeyi ortaya koyuyor aslında;


Evet, bu seriden iyi bir şey çıkacağına emin olabilirsiniz.


Hiç yorum yok: