15 Mayıs 2010 Cumartesi

"Undisputed" Captain America

Bildiğiniz gibi Steve Rogers'ın Civil War sonrasında öldürülmesinden sonra onun yerini II. Dünya Savaşı'ndaki "sidekick"i Bucky Barnes almıştı. Secret Invasion ve Dark Reign boyunca New Avengers ekibinin önemli bir parçası olan Bucky, orjinal Captain America'nın geri dönüşünde de büyük rol sahibiydi.

Fakat, Steve döndüğünden beri herkesin aklını kurcalayan bir soru vardı: Kalkanı hangi kahraman taşıyacaktı? Hangi kahraman Marvel Evreni'nin en sembolik kostümlerinden birini giymeye devam edecekti? Bu konu, Steve ve Bucky arasında da tartışma konusu oldu. Steve, artık kalkanı Bucky'ye devretmenin zamanının geldiğine inanıyordu. Bucky ise, Steve Rogers hayatta olduğu sürece asla kendisinin Captain America olmayacağını söylüyordu.

Siege sonunda bu sorun da çözüme ulaştı. Steve Rogers'ın A.B.D başkanı tarafından yeni bir göreve getirilmesiyle, Captain America kostümü Bucky'ye kalmış oldu. Bucky, Captain America olarak kötülüklere karşı savaşırken, Thor ve Iron Man ile birlikte yeni "Avengers" serisinin baş kahramanlarından birisi olacak.

Steve Rogers ise artık suça karşı kostümsüz olarak savaşacak.

2 yorum:

Kayran dedi ki...

Benim anladığım Steve Rogers şu an SHEILD/HAMMER artık her neyse onun başına geçti. Steve Rogers iyidir hoştur ama öyle birşeyin başına geçmek için de insanın "hin" bir tarafının olması lazım. Valla olmaz o iş.

Cemil Faruk dedi ki...

katılıyorum. önceki başkanları örnek verirsek ; nick fury , osborn ve stark. hepsi de feleğin çemberinden geçmiş adamlardı. rogers'ı bırakın meydanlara , ofiste sıkılır o adam