15 Mayıs 2010 Cumartesi

Kahramanlar Çağı: Avengers

Heroic Age'in başlamasıyla, House of M'den beri karmakarışık bir dönem geçiren Avengers takımları ve serileri de yeni bir döneme giriyor.



Son sayısı "New Avengers: Finale" adı altında yayınlanan New Avengers, Haziran ayı itibarıyla tekrar birinci sayıdan başlayarak raflarda olacak. Takımın şu ana kadar belli olan üyeleri Luke Cage, Jessica Jones, Spider-Man, Wolverine ve The Thing.

Sona eren bir başka seri de, Norman Osborn liderliğindeki Dark Avengers. Üyelerinin çoğu tutuklanan ve liderlerinin gerçek yüzü ortaya çıkan bu ekipten Moonstone yeniden Thunderbolts ekibine katılacak. Marvel Boy'un da New Avengers'a katılacağı söyleniyor.

Bu serinin bitmesiyle ortaya çıkacak yeni ekiplerden biri de Secret Avengers. Belki de yeni ekipler arasında en çok beklenen ve merak edilen Secret Avengers, Beast, War Machine, Valkyrie, Nova, Black Widow, Moon Knight ve Ant-Man (Eric O'Grady) gibi renkli bir kadroya sahip. Bu kadronun yanı sıra, Steve Rogers, Sharon Carter ve Victoria Hand'in de sık sık Secret Avengers ile birlikte çalışacağı, hatta grup üyeleri olacakları söyleniyor.

Avengers: Initiative de iptal ediliyor. Civil War'un bitmesiyle ortaya çıkan bu seri, 35 sayılık yayın hayatından sonra yerini Avengers Academy'ye bırakıyor. Veil, Striker, Reptil, Fortress, Finesse ve Hazmat'ın kesinleşen öğrenciler olduğu bu akademide, genç kahramanlara eğitmenlik görevini Hank Pym, Quicksilver ve Tigra gibi eski Avengers üyelerinin yanı sıra, Speedball ve Justice gibi kahramanlar üstleniyor.

Mighty Avengers serisi de iptal edilenler arasında.. Hank Pym'in takımı, Siege ile birlikte sona eriyor.

Ve en önemli yenilik. Uzun süre sonra tekrar başlayan bir seri: The Avengers. Evet, "New" değil, "Mighty" değil, "Dark" değil, sadece "Avengers" olarak bilinen seri geri dönüyor. Captain America, Iron Man ve Thor'u yeniden bir araya getiren bu takımın diğer üyeleri Spider-Woman ve Hawkeye. Bu takımla ilgili hayal kırıklığı yaratan tek nokta ise, Cap, Thor ve Iron Man'in bir arada olacak olmasına rağmen, üç orjinal Avenger'ın bir arada olmayacak olması. Çünkü burada bahsettiğimiz Cap Steve Rogers değil, Bucky.

Kısa bir şekilde özetlersek,

İptal Edilen Seriler

New Avengers
Avengers: Initiative
The Mighty Avengers
Dark Avengers


Yeni Seriler


The Avengers
Avengers Academy
New Avengers
Secret Avengers

Hiç yorum yok: