14 Nisan 2010 Çarşamba

X-Men ! Mutant evreninde sanırım bir dergimiz daha oluyor!

 
Belki görmüşsünüzdür, Marvel.com'da Second Coming sonrasıyla ilgili yaldır yaldır yeni teaserlar dönmekte. Bunlardan en ilginç olanları ise bence "We are the X-men" title'ına sahip olanları. X-Men'in yazılışı ise ilk dönemlerdeki logoyla birebir aynı,uçları tırmalanmış gibi olan X harfine sahip. İronik olan ise, görünene göre bu serinin "köklere dönüş" yapmaktansa X-Men'i tamamen yeni ufuklara doğru götürmeye niyetli olması. Bu teaserlara göre, -ki yine kamış atmıyorlarsa- yeni X-Men takımında Magneto, Psylocke, Hope, Blade, Spider-Man ve Savage She-Hulk var.




Evet, aslına bakacak olursanız karakterlerin hepsinin temelinde mutasyon var, Spider-Man da bir şekil mutasyona uğruyor, Savage She-Hulk'un da baba tarafından gelen bir gamma mutasyonu var. Yani belki birinci elden mutant değiller ama, bir şekilde konuyla ilgililer. Ve evet, eğer X-men takımı lokasyon değiştirmeyecekse Peter Parker San Francisco'ya taşınıyor demektir.

Şu an X-men Universe'de Uncanny X- Men , X-Force ve New Mutants olarak üç ekip faaliyet göstermekte, bu yeni ekibi X-Men olarak ayrı bir yere koyarsak Uncanny X-Men biraz daha klasik line-up'a sahip olacak, Cable'ın dönüşüyla (ki cartlağı çekmeyeceği varsayımından yola çıkıyoruz) X-Force'un başına onun geçeceğini düşünürsek Wolverine de orjinal takıma geri dönecektir, New Mutants zaten Fan-Favorite bir ekip, ona kimsenin dokunacağını sanmıyorum. Ama daha önce de söylediğimiz gibi, X-Men aleminde ilgi çekici gelişmeler olmaya devam ediyor. Teaser'ların yanındaki yorumlar X-Men editörü Nick Lowe'ye ait.



"Pslocke is a psychic ninja who can cut your mind in half with her psi-sword seconds before she cuts your body in half with a katana. You do not want to mess with her."


"The friendly neighborhood Spider-Man is picking up a new neighborhood: San Francisco. Will the hero who gets no respect joins the species that gets no respect?"






"The X-Men's former archenemy, Magneto, has joined their inner circle. As consigliere to Cyclops, he may have the best chance ever to secure the future for mutantkind."


"The Savage She-Hulk is a total wild card. You may think she has nothing to do with the X-Men, but if history proves anything, Hulks are unpredictable."







 


"What's Blade's beef with the X-Men?"



"Raised by Cable, baptized in fire by Bastion, and with the deaths of many mutants on her shoulders, is there any chance of Hope being normal?"

5 yorum:

mit dedi ki...

X-Men'in yeni bir kana ihtiyacı olduğu doğru ama Spidey'in onların arasında ne işi var anlayamadım. O İntikamcılar'ın üyesi değil miydi? Gerçi Ağ kafanın diğer kahramanlarla olan maceraları hep ilgi çekici olmuştur. İyi bir senaryo da bulabilirlerse güzel olabilir.

Arifoglu dedi ki...

Oldu, Spider-Man parasızlıktan Avenger da oldu, her numara oldu. Yakında işsiz de kalacakmış, İstiklal caddesinde şemsiye bile satabilir, hiç şaşırmam.

rustyjames dedi ki...

off çok kötü çok kötü. 1 sene daha böyle saçma bi storyline ile heba olacak.

yapmayın etmeyin. olmasın abi spider man. bi kere olmasın. magneto 23243. kere reform geçirmesin. tek başına kalsın genosha'da biraz.

geçirecekse juggernaut geçirsin reform. o güzeldi, iyiydi. sıçıp batırdılar.

demir kara dedi ki...

sanırsam marvel'in tepesindeki kimse duvar sürüngeniyle arasında çocukluktan kalma sorunu var. ayıptır be. koskoca marvel lokomotifini şaklaban yaptılar. insanın artık baş karakterini okuyası gelmez mi..gelmiyor.

demir kara dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.