8 Şubat 2010 Pazartesi

Skandal - Hele bir dur, bir soluklan Sentry!

Belki Emre'nin kullanığı "Skandal" başlığı adı altında yayınlamak daha doğru olurdu bunu, ama gecenin bir saatinde yaşadığım şoktan başlığa çok kafa yoramadım. Her gözüktüğü çizgi romanda "Herhalde artık bundan daha fazla güçlenemez" dedirten Sentry, her gözüktüğü çizgi romanda biraz daha fazla güçleniyor!
İşte son icraatı:


Bu ayın başında yayınlanan Siege 2'de, Dark Avengers üyesi Ares, Osborn'un yalanlarına kanarak Asgard'a saldırıyor ve burada gerçekleri öğreniyordu. Sinirle Osborn'a saldırırken, onu durdurmaya Sentry geliyordu. Hem de ne durdurmak! Buyrun:


Ha, Ares nerede diyecek olursanız, o parçalara ayrılmış, bağırsak ve bir kaç diğer iç organı gözüken kırmızı küme oluyor kendisi.

Bu Sentry git gide daha manyak bir şey oluyor yahu, şuna bir panzehir bulmak lazım...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Siege bir şekilde Sentry'nin sonu olacak bence. Klasik kurgu kurallarına göre Ares'i bağırsak omletine çevirerek kendi ölüm fermanını imzalamış oldu.

Arifoglu dedi ki...

Sentry hakkında bir çok teori var, ve önümüzdeki bir iki ayda hepsinin sonuçlanıp Sentry adlı Superman-wannabe karakterin hayatımızdan çıkartılacağına kesin gözüyle bakiyorum.

Yeter , artik yeter. Zaten Hyperion var, ikinci superman benzerine ne gerek var marvel evreninde?

Kayran dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Arifoglu dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperion_%28comics%29

Hyperion Marvel Comics'in Squadron Supreme adı altında yayınlamış olduğu JLA parodisinin superman'i. : )

Adsız dedi ki...

Yanlışlıkla yorumu sildim ya, nasıl yaptın diye sorma:)

Arifoglu dedi ki...

başkası adına görünüyordu yorum, ben mi yanlış gördüm : )

Adsız dedi ki...

yok o da ben bri google hesabı, öbürü openID

Berk dedi ki...

Ya Sentry'nin haricinde Blue Marvel falan gibi karakterler de vardı böyle über-güçlü Superman klonları olan.

Blue Marvel da aynı Sentry hikayesi gibi kurgualanmıştı (Bir zamanlar kahraman, sonra unutuluyor) ve Sentry ile başa çıkabiliyordu.

Kendisi ufak bir seride gözüküp yok olmuştu ama, belki o durdurur Sentry'yi.

Yoksa başka bir yöntem yok sanki.

Adsız dedi ki...

Sentry'i gene klasik telepat olaylarıyla falan durduracaklar. Nate Gray desem çok mu uçmuş olurum acaba eheh.

Adsız dedi ki...

ares'in oğlu alex, sentry'i keser siege'ın sonunda.

Arifoglu dedi ki...

Başından beri Sentry hikayesine bir şekilde marvel'ın sonunda haklarını satın alabildiği Miracleman'ın dahil olacağı konuşuluyor, eğer onu da marvel evrenine eklemleyebilirse nur topu gibi bir omnipotent'imiz daha olacak demektir.

Evet, bir de Nate Grey var ki, kendisinden Siege'de çok büyük aksiyonlar bekliyorum

Berk dedi ki...

Nate Grey hiç bir zaman Marvel'ın ana olaylarında öyle çok büyük bir yere sahip olmadı yalnız.

Bir nevi kendisinin başlattığı Onslaught'ta bile fazla görmedik kendisini.

Sentry gibi zorla mainstream'e sokulmuş bir karakteri daha uzun süre göreceğiz gibi geliyor bana. Siege de Iron Man, Cap ve Thor'un bir şekilde durdurması gerek onu, bu şart, ama uzun süreli bir durdurma olacağını sanmıyorum.

Arifoglu dedi ki...

Nate Grey, Age of Apocalypse'de oldukça önemli bir rol oynamıştı, her ne kadar o özellikle X-Men eksenli bir Crossover sayılsa da, Dark Reign'e sonuna doğru dahil edilmiş olması bir şeylerin olabileceğini düşündürüyor. Kaldı ki, Siege : Cabal'da gördüğümüz Norman Osborn'un gizli silahı henüz ortaya çıkmadı, bakalım daha o ne olacak?

Hulk, World War Hulk'un sonunda Sentry'yi durdurmuştu, Molecule Man (kısmen) ve Cadı Morgana gibi karakterlerin de kendisini durdurmuşluğu var.

Ama Siege #1'de Thor'dan tokmağı yediği an, içim eridi itiraf etmeliyim. ))

Berk dedi ki...

Nate Grey konusunda AoA sayılmaz, Nate'in kendisi Age of Apocalypse zaten :D

Sentry'yi daha önce durduran çok oldu kafasıyla uğraşarak, ama fiziksel olarak durduran Molecule Man ve Hulk ve diğerlerinin bir noktada takılacağını düşünüyorum, o da şu.

Sentry MM ile olan savaşından sonra kendisinin de molekülleri kontrol edebildiğini gördü. Bu karakterlerden hiçbiriyle savaşırken bu özelliğini bilmiyordu, bu da artı bir şeyler katıyor Sentry'e.

Bir de, adam ölemiyor yahu, kurtulamayacağımız kesin o nedenle bundan...

Arifoglu dedi ki...

Bu alem ne ölemeyen karakterler gördü : )))

Ben ümitliyim kısacası :)

Adsız dedi ki...

yau işte dark avengers'ta açıklamadı mı norman: "gizli silahım sensin sentry" diye. ya da başka dergide miydi?

Arifoglu dedi ki...

Aslında onu Dark Avengers'da Norman Sentry'ye değil Void'e söylüyor. Dikkat etmişsinizdir o kısımda Sentry'nin konuşma balonları siyah.

Gizli Silahın sentry olmadığına işaret eden en önemli gösterge ise Cabal masasında gizli silahı gören herkesin çok şaşırması. O masadaki herkes Norman ile ters düştüğünde karşısında Sentry'yi görmeye hazırdır diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Bir de okumadıysanız eğer dark wolverine #82'yi okuyun. Orda da çok güzel bir süpriz var. Siege #2'den önce yayınlanmasına rağmen, Mu'da kronolojik olarak siege #2'den sonra cerayan ediyor. Ya da ben ve Daken halüsünasyon görüyoruz.

Arifoglu dedi ki...

Ben orada kesin bir What if? ya da alternatif gerçeklik olduğunu düşünüyorum, eğer tamamen gerçek ise sözkonusu olayın kuşatmanın sonlarına doğru gerçekleştiğini gözönüne alırsak Norman ve ekibinin Captain America liderliğindeki tayfadan sıyrılmış olduğuna işaret ediyor. Norman gayet rahat ve hasarsız görünüyordu çünkü. : )