17 Ocak 2010 Pazar

Nabız 666 - En Heyecan Verici Çizgi Roman Anları 7 - Galactus is Back, baby!

Annihilation, Marvel Cosmic kapsamında belki de en keyif aldığım Crossover oldu, çizgi romana verdiğim uzun ara sonrasında Civil War ile birlikte okuduğum ilk büyük olaydı, ve her açıdan çok çok verimli geçti.


Marvel'in galaksilerarası varlığını düzene koydu, Annihilation-Annihilation Conquest-Secret Invasion-War of Kings-Realm of Kings şeklindeki yeniden organizasyonun temel yapı taşı haline geldi.

Annihilus'u hatırlarsınız, eski bir Fantastic Four Villain'i olan bu Negative Zone hükümdarı bilinen evrenin kendisine doğru genişleyerek ona ait toprakları işgal ettiğinden şikayet ederek, yanına Thanos'u ve Ravenous'u da alarak evreni işgale başlıyor. İşgalin çok hızlı ve çok acımasız oluşu, işgal günlerinin Annihilation Wave + 5, +10 şeklinde sayılmasına yol açıyor. Ki bana kalırsa burada bir Yıldırım Savaşı metaforu da bulunmakta.

Nasıl olduğu çok karmaşık olmakla birlikte, Annihilus ile birlikte hareket eden iki Kozmik Varlık olan Aegis ve Tenebrous tarafından tarumar edilen Galactus, Annihilus'un gemilerinden birine bağlanarak bir nevi pil olarak kullanılıyor.

Ta ki, Silver Surfer ve Drax oyunu bozana kadar.

Aşağıda göreceğiniz kareler, Galactus'un serbest kalış anı ve bu andan hemen sonrasına ait, bana kalırsa Annihilation içerisinde yer alan Nabız 666 malzemelerinin en iyilerinden sayılırlar;





Eh, varlığını sürdürebilmek için gezegenlerin enerjisiyle beslenen bir yaratığı düşmanınız yaptıysanız; serbest kalmasına da izin vermemeniz gerekli. Bakın bu arkadaş serbest kaldıktan sonra ne yapıyor;





Sexy.

Hiç yorum yok: