5 Eylül 2013 Perşembe

God is Dead!

Eveet, her ne kadar daha çok istesem de Black Sabbath'ın yeni albümü 13'ün ilk single'ından bahsetmiyorum arkadaşlar, zaten sonunda soru işareti olmamasından anlamışsınızdır.

Bugünün en önemli haberi, Jonathan Hickman'ın Mike Costa'yı yanına alarak hazırladığı 6 sayılık mini seri God İs Dead'in ilk sayısının yayınlanıyor olması.


PR ropörtajı Newsarama tarafından yapılmış , çok da eğlenceli bir ropörtaj olmuş ama okumaya üşenenler için kısaca değinelim.




Hikaye, adının aksine tanrıların ölü olarak kabul edilmekten sıkılıp yeryüzüne inmeleri ve dünyayı itinayla bölüştükten sonra kendilerine inanmayan kitleleri öttürmeleriyle ilgili. Mevzu aslında Hickman ile Avatar Press CEO'su William Christensen arasında 2008'de gerçekleşen bir beyin fırtınasında çıkmış ama Marvel'dır, FF'dir, Avengers'tır derken fikir üzerinde çalışmaya çok vakit bulamamışlar.

Tabii ki son yıllarda sık kullanılan bir konu insanlara karşı zalım davranan, ve kendilerine inanan kitlelerin kaybolmasıyla birlikte ortadan kaybolmayı reddeden tanrılar fikri ama ( konu hakkında benim de yıllardır yazmaya çalıştığım bir roman var mesela, ama aynı romanı benden yıllar önce Neil Gaiman adında bir dallamanın yazdığını öğrenmemle o kadar moralim bozuldu ki hikayenin gidişatını mitolojik bilim kurgu'dan porno'ya çevirmek zorunda kaldım ) Hickman'ın konuya ilginç bir noktadan bakacağına şüphem yok.

Açıkçası benim beklentim Supergod/American Gods/Irredeemable arası bir çizgide olması yönünde. Tabii ki bu üç serinin üzerine de bir miktar daha harikalık eklenecektir! İşin tek sıkıcı tarafı Avatar'ın -benim bildiğim kadarıyla- Digital satış stratejisi olmaması, yani hikayeyi okumak isteyenler ya tek tek kargoyla getirtecek, ya da yan sanayiye başvuracak. Bunu da siz düşünün, değil mi?

Daha fazla uzatmayayım, siz de seri ile ilgilenen görsellere bakalak olun;





Hiç yorum yok: