5 Eylül 2011 Pazartesi

X-Men Messiah Complex, sonra da Second Coming yapayım dedim, ama dikkatimi çekti, Second Coming'in başında diyo ki, Dark Avengers'la savaştılar Utopia'ya taşınmadan önce. hangi sayılar? Diğer önemli olaylar ne bu aralıktaki?

Efendim, tam da o arada, Dark Reign döneminde Norman Osborn'un azıp kudurduğu dönemlerde kendisinin listesinde X-Men'in de yer aldığını hatırlamasıyla başlıyor herşey. Bolivar Trask'ın San Francisco'da düzenlediği eylemde Beast tutuklanıyor, Cyclops Norman'ın karşısına çıkıp geri çekilmesi gerektiğini söylüyor, ve X-Men takımları ile Dark X-Men ve Dark Avengers takımları birbirine giriyor. Gerisi, hakikaten Legendary bir karşılaşma.

Olaylar Dark Avengers / Uncanny X-Men: Utopia One Shot'ta başlıyor, Uncanny X-Men #513-514 ve Dark Avengers #7-8'de devam ediyor, ve Dark Avengers / Uncanny X-Men : Exodus One shot'ta sonlanıyor. Ardından gelen olaylar ise Dark X-Men : The Confession ve Dark Reign : The List - Uncanny X-Men One Shot'ta anlatılıyor. X-Men'in bugünkü dünyası için önemli bir dönem, kesin okunmalı bence.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: