30 Eylül 2011 Cuma

The Jean Grey School for Higher Learning

X-Men'e dair her değişiklikten, her yenilikten sıkıldığınızı biliyorum ama bu sefer ortada gerçekten tuhaf bir durum var. Schism'in ardından Regenesis ile (kim bilir kaçıncı defa) parçalanma sürecine girecek olan X-Men dergilerinden Wolverine and the X-Men'in 1.sayı Teaserları yayınlandı, aşağıdaki iki teaser  (kapakla birlikte) X-Men camiasının nası iki köşesinden tutularak ters döndürülecek şekilde katlandığını göstermekte :



The Jean Grey School for Higher Learning, "Headmaster" Wolverine'in öncülüğünde açılacak yeni okulun adı olarak görülüyor, yani Wolverine'i çok sevdiği bir iş olan "mentoring" yaparken görme şansına erişeceğiz. Yıllardır bilinen her türlü yöntemle insan öldüren, kafa kesen, vahşet saçan bir adamın çocuk yetiştirmesini izlemek gerçekten paha biçilemez bir zevk olacaktır.

Şaka bir yana, bu değişim zaten uzun süredir gerçekleşmekteydi; daima daha kontrollü ve bilinçli davranan Scott Summers tüm mutantların kaderi omuzlarına yüklenince daha yırtıcı ve proaktif davranmak zorunda kalmış, Logan da bir adım geri çekilerek genç mutantlara daha çok sahiplenmeye başlamıştı. Bakmayın siz onun Schism'de kendisine ders yazdığı için Scott Summers'a küfrettiğine, Logan bugüne dek bir çok genç mutant'a hocalık yaptı zaten : Jubilee, Kitty ve Hope bunlardan sadece bir kaçı.

Okulun adı ise ayrı bir muamma, Wolverine'in Scott'a ve onun Emma Frost'un "yolunu" seçmiş olmasına verdiği bir tepki olarak değerlendirebiliriz bunu; ama üzerinden o kadar çok zaman geçti ki -Newsarama editörlerinden birinin deyimiyle- Çizgi Roman yeniden doğuşlarının büyük beyaz balinası Jean Grey'in olası bir geri dönüşü için yakılmış işaret fişeği olarak görmek de çok hayalci olmaz. Kısmet. 

Yeni eğitim döneminde, Logan'ı sakallarını rahatsız eden bir kravatla görmek eğlenceli olacak, o kesin. Benim tek sıkıntım bunu -hiç haz etmediğim - Chris Bachalo'nun kaleminden görmek herhalde.

Hiç yorum yok: