26 Ağustos 2011 Cuma

ya usta bende bi aralar Sabah gazetesinin verdiği ki yanlışta hatırlıyor olabilirim Superman: Doomsday var ve sonunda Superman ölüp altın bi tabut içinde gömülüyordu neyse sonra nasıl oldu da geri geldi bu kardeş acaba?

Bu macera 1996 yılında (hey gidi günler hey) 1N yayıncılık tarafından yayınlanmıştı. Sabah gazetesiyle organik bir bağları bulunmuş olabilir; çünkü aynı etiketle Salih Memecan'ın da bazı saçma sapan eserleri yayınlanmıştı. Ben hatırlamıyorum ama elde kalan stokları Sabah'la birlikte dağıtmak gibi bir şey yapmış olabilirler; süper fikir, bir kişi bile bu yolla ulaşıp okuduysa amacına ulaşmış demektir.

Superman Doomsday'i eşek cennetine yollarken son anda nefesini veriyor, bundan sonra Reign of Supermen adlı süper bir event başlıyor DC camiasinda. Piyasaya yeni çıkan Superman-wannabe'lere şahit olduğumuz bu maceranın sonlarına doğru, superman'ın nasıl geri döneceğine ufak ufak uyanmaya başlıyoruz.

Ağır spoiler veriyorum, istemeyenler devam etmesin, tüm seri "The Death of the Superman" , "World Without a Superman" ve "The Return of Superman" şeklinde toplu halde basıldı.

Efendim, bu seride ortaya çıkan ve Eradicator ya da The Last son of the Krpyton adıyla bilinen bir eleman var, Krpyton'lular tarafından bir silah olarak yaratılan bu yapay hayat formu, Superman'ı o tabuttan çıkartıp Fortress of Solitude'daki "Regeneration Matrix " isimli bir cihaza koyuyor. Bu cihaz da Turkcell TIM'lerdeki hızlı şarz makinesi gibi, Superman'in vücudunu hızlı bir şekilde şarj ediyor. Gerçi Superman bu aletten çıktıktan sonra saçlarının bir hayli uzamış olduğuna bakacak olursak, o kadar da hızlı şarz edemiyor demek ki. Bence Turkcell'dekiler daha iyi.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: