2 Ağustos 2011 Salı

tamam o zaman burdan sorayım şimdi ben bu captain marvel abiye taktım kafayı çok sağlam bir adam süpermane yakın gücü nerdeyse onun hakkında birşeyler anlatsan söylesen nedersin :)

Golden Age'e ait bir kahraman olduğu için olsa gerek, çok bahtsız bir figür Captain Marvel. Güçlerini ona veren büyücünün adını tekrarladığında gelen yıldırımla kazanan, "Dünyadaki en güçlü ölümlü" adına layık bir şekilde büyücünün ona verdiği antik kahramanların güçlerini kullanabilen bir kahraman. SHAZAM, açılım olarak ;

Süleyman'ın bilgeliği,
Herkül'ün kuvveti,
Atlas'ın dayanıklılığı,
Zeus'un gücü,
Aşil'in cesareti ve
Merkür'ün hızı olarak tanımlanan güçlere delalet ediyor.


Orjini belki de daha eski olmasına rağmen Superman'e popülerlikte yenilmiş bir karakter; öyle ki Türkiye'de çekilen ve Aydemir Akbaş'ın oynadığı Süpermen filminde canlandırılan karakter Süpermen değil, Captain Marvel'dir. (Güçlerini içine giydiği kostümü telefon kulübesinde değil, Şaziye diyerek kazanır mesela. Shazam için çok kötü bir allegori olduğu söylenemez.) Gerçi bu diyeti Superman'e Kingdom Come'da ödetti ama, olsun. Hala kendine ait bir dergisi yok Captain Marvel'in, bu bile DC'nin ayıbıdır.

Ask me anything

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şaziye süpermiş ya. Kingdom Come'da fena pataklıyordu superman'i çok iyiydi.