16 Ağustos 2011 Salı

Siz Sorun Biz Anlatalım - Thunderbird ve Warpath kimdir?

 Efendim, artık sorulara genellikle Formspring üzerinden cevap veriyoruz ama sadık bir okuyucumuzun google üzerinde bu kadar mağdur hale gelmesine gönlümüz razı olmadı, bir iki link ile kendisini kandırmayalım dedik.

   
O bahsettiğiniz kızılderili arkadaşlardan iki tane var; ilki Thunderbird, ikincisi de Warpath olsa gerek.

Thunderbird, halk arasında bilinen adıyla John Proudstar Apaçi kabilesine mensup bir kızıldereli, ve "Ayı gibi güçlü" diyebileceğimiz bir şekilde Superhuman gücüne, hızına, dayanıklılığına ve dikkatine sahip. Kendisi bahtsız bir karakter, X-Men'in Second Genesis adıyla bilinen ve Giant-Size X-Men #1'de ortaya çıkan takımında yer almaktaydı; orjinal X-Men ekibini Krakoa adasından kurtarmak için Charles Xavier tarafından kurulan bu ekipte ilk defa bu hikaye için yaratılan Storm, Colossus, Nightcrawler ile birlikte giriş yapan Thunderbird, hemen bu olayı takip eden ikinci hikayede Count Neferia tarafından öldürüldü. Kendisinin bu son yolculuğunu X-Men #95'te görebilirsiniz. Kendisi son Chaos War : X-Men serisinde bir tur diriltildi bile.


İkinci X-Kızılderilimiz ise Warpath namıyla maruf James Proudstar, kendisi yukarıda bahsettiğimiz kocaoğlanın küçük kardeşi olmakla birlite Thunderbird'in güçlerinin skalada çok çok ileri noktadaki hallerine sahip. Unbreakable olduğu yönünde söylentiler bile mevcut hatta. O da abisinin ölümü üzerine X-Men'i suçlayıp Hellion'lara dahil olduktan sonra hak yolunu bulup X-Men olmuş bir karakter. En son zamanlarda da Wolverine'in Derin X-Men ekibi X-Force ile Purifier kesmekteydiler, Necrosha sonrasında ise ekibi terkedip kendisini dağa taşa verdi. Arizona'da ufak bir tekel açtığı yönünde dedikodular da mevcut. Kendisi hakkında bol aksiyon okumak isterseniz X-Force vol.3'ü okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: