15 Ağustos 2011 Pazartesi

merhabalar emre bey.rica etsem biraz knightfall dan bahsedebilirmisiniz? bildiğiniz üzere çekilmekte olan film knightfall üstüne bilgilendirmiş olursunuz takipçileri film hakkında.

Eğer bilmiyorsanız; Spoiler veriyorum, söyleyeyim.

Yeni filmin Knighfall üzerine kurulu olacağı şeklinde söylentiler mevcut; ama bildiğim kadarıyla kesinleşmiş bir şey yok. Çünkü direkt olarak Çizgi Romandan Sinemaya uyarlama çok tercih edilen bir durum değil, özellikle "nerd" olmayan izleyicilerin de salonlara çekilebilmesi için daha orta yolu arayan senaryolar kullanılıyor. Tabii kitaba ne kadar sadık kalınırsa bizim için o kadar keyifli olur, o ayrı konu.

Knightfall Batman #492 - #500 ve Detective Comics #659 - #666 arasında süren bir Batman hikayesi, hatta ardından gelen Knightquest'in büyük bir kısmıyla birlikte Türkçe olarak da yayınlandı.

Olaylar kimliği belirsiz, daha önce DC evreninde arz-ı endam etmemiş Bane adında bir şahsın Arkham'a saldırı düzenleyip içeride ne kadar it kopuk varsa serbest bırakmasıyla başlıyor. Bu andan itibaren, Batman'in Zsazz, Killer Croc, Mad Hatter ve Amigdala gibi ne kadar psikopat düşmanı varsa hepsiyle tek tek uğraştığa ve gün geçtikçe çöküşe yaklaştığına şahit oluyoruz, serinin bu kısımları günümüzdeki Batman fikrinin karanlığını çok ayrıntılı ve güzel yansıtırken Christopher Nolan'ın Batman'ine de yakışıyor.

Daha sonraları Bane'in amacını anlıyoruz, Gotham'ın yeraltı dünyasını kontrol etmenin yolunun Batman'i ortadan kaldırmak olduğunu çözen bu ruh hastası arkadaş, önüne ne kadar düşmanı varsa attıktan sonra Batman'in karşısına çıkıyor, buradaki en önemli ayrıntı Bane'in Batman'in gerçek kimliği bilgisine sahip olması. Daha sonrasında Batman'in kırılışını izliyoruz, bu nokta filmde nasıl işlenecek Çizgi Roman çevrelerindeki en büyük merak kaynağı da bu zaten. Bruce Wayne Bane tarafından safdışı bırakıldıktan sonra o sıralarda Azrael olarak gezmekte olan Jean Paul Valley Batman kostümünü kuşanıp Gotham'a intizam getirmeye çalışıyor.

Tedavi sürecindeki Bruce Wayne'in maceraları ve geri dönüş çabaları ise, Knightquest'te, kendisinin Jean Paul'den kostümü geri alışı ise Knightsend'de anlatılıyor.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: