22 Ağustos 2011 Pazartesi

kyripton'un yok olmasının sbebi nedir? hangi olay koskoca bi gezegeni tamamen yok edebilr ki ?

Bu konuda yazara ve origin hikayesine göre farklı farklı cevaplar mevcut.

Golden Age'e bakacak olursak burada -üstü örtülü olarak bahsedilse de- Krypton'un çok yaşlı bir gezegen olduğu için yokolduğu yönünde bir izahat biçemi kabul görüyor.

Silver Age olarak kabul edilen 1950'lerde Krpyton'un neden patladığı yönünde ek bir açıklama mevcut değil, sadece yanlış yönlendirilen bir nükleer füze denemesi neticesinde Krpyton'un 2 uydusundan birinin yokedildiği, bu sebeple de Krpyton dışına yapılan tüm uzay uçuşlarının yasaklandığı bilgisi var. Bu da "Krypton'lular patlayacağı aşikar bir gezegenden neden kaçmadılar?" sorusuna bir cevap olarak hazırlanmış olsa gerek.

Modern Çağ'da da -daha doğrusu Crisis on Infinite Earths sonrası reboot edilen DC evreninde- origin hikayesi biraz daha çetrefilli hale getiriliyor. Krypton'lular dünyadaki teknolojinin çok ilerisinde bir uygarlığa sahipken, çok ileri düzeyde uygulanan klonlama'da görülen gelişimler gezegeni bir Klon hakları mücadelesinin, bunun ardından da bir Klon savaşının etkisinde bırakıyor. Bu savaşın çığrından çıktığı bir dönemde, Destroyer adı verilen bir silah gezegenin çekirdeğine nükleer yüklemede bulunarak seri patlamalar oluşmasıne, ve Kandor şehrinin Krypton bünyesinden ayrılmasına sebep oluyor. Bu silahın etkileri durduruldu diye düşünülüyor ancak, daha sonraları ancak yavaşlatıldığı anlaşılıyor. Bu da, kaçınılmaz bir şekilde Krypton'un yokoluşuyla sonlanıyor.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: