24 Ağustos 2011 Çarşamba

konumuz Earth X.. Ekşide ki tespitin fevkalade doğru ve güzel.. Ama diyorum ki "Sence bu adamlar ta o zamanlardan 10 yıl içinde biz bunları yapacağız şeklinde kısa bir selam mı çaktılar" yoksa herşeyi öylesine mi gelişti...Hala Kıllanıyorum, Ne dersin?

Gerçekçi düşünürsek bunun tamamen kontrollü bir süreç olması mümkün değil, keza Earth X yazarı Alex Ross ara sıra yaptığı coverlar dışında Marvel editör kadrosu içerisinde yer almıyor. Zaten burası öyle bir kurtlar sofrası ki, bir yazar yerinden ayrıldıktan sonra altı ay içerisinde mezarı kazılıyor; sanmam ki böylesine uzun planlı bir projesi hayatta kalsın. Belki bir esinlenme durumu olabilir, fikrin üstüne yatma durumu olabilir, bunlar düşük dereceli ihtimaller.

Bana göre daha yüksek dereceli ihtimal ise Alex Ross'un öngörüsünden kaynaklanıyor. Alan Moore'un da dediği gibi günümüzde okuduğumuz çizgi romanların önemli bir kısmı gerçekten öykü kalitesi anlamıyla çok düşük ve kendini tekrar etmek zorunda kalan işler. Böyle olunca, olayların gideceği yönü az çok kestirmek çok da imkansız değil. Neticede bir noktanın ardından öyle değişiklikler yapmış oluyorsunuz ki, Norman Osborn karakterinin başkan olması dışında bir seçenek kalmamış oluyor.

Ne vardı?

Hiç yorum yok: