11 Temmuz 2011 Pazartesi

http://www.altevren.net/?p=105 burda cable apocalypse'i öldürüyor diyor. nasıl oluyo bu iş ?

Valla onu Berk efendiye sormak gerek. Apocalypse ve Cable arasındaki mücadelenin fazlasıyla ikonik olduğu için herhangi bir şekilde taraflardan birinin galibiyetiyle sonuçlanacağına inanmıyorum.

Apocalypse; sadece güçlünün ayakta kalması gerektiğini savunan, onur adlı bir perdeyle tüm ahlaki değerlerini makyavelizmle harmanlayıp piyasaya süren bir karakter; mutantların dünya üzerindeki en "kötü" temsilcisi olarak da tanımlayabiliriz. Magneto'nun intikamcı ve naif kötülüğüyle Apocalypse'in soğukkanlı ve aristokrat kötülüğü arasında çok fark var, bu ikisini birbirine karıştırmamak gerek.

Cable ise tüm bu kötülüğün karşısına dikilen bir mesih gibi; iyiliği ve insanlar için sonsuza dek acı çekmeye razı olması dışında "kötü" sayılabilecek hiçbir özelliği bünyesinde barındırmayan bir karakter. Cable & Deadpool serisinde bunu çok net olarak ifade edebildiler; Cable ne yapıyorsa insanların cennet'te yaşıyormuşcasına yaşayabilmeleri için yapıyor.

Yani taraflardan biri insanın içindeki şeytan gibi, diğeri de insanın içindeki mesih gibi sembolize ediliyor, bu mücadeleye uzun vadede baktığınızda kazanan birinin olması mümkün mü?

Apocalypse ölmez, Askani bölünmez kısacası.

Ask me anything

1 yorum:

Berk dedi ki...

İşte cevabı:

http://www.altevren.net/?p=260