14 Haziran 2011 Salı

Siz Sorun Biz Anlatalım - Flash mı, Quicksilver mı?

Gün geçmiyor ki Formspring sayfamız yeni bir soruyla şekillenmesin, günler milletvekili hesabı yaparak, piyasayı izleyerek, müşterilerin "7.60'dan GARAN aldım, ben ne halt ederim şimdi?" sorularına "Aldın da bana mı aldın?" diye cevap vermemek için kendimi zor tutarak geçerken, bir de ne görelim; yeni bir sorumuz var! Çalsın davullar, bir daha bir daha, haydi bir daha!

Cümleyi ilk okuduğumda kulağımda bir telefon olduğu için algım ortalamanın altındaydı, soruyu Flash Diskler hakkında zannettim ama sonradan toparladık. Güzel soru, okuyucumuzu tebrik ediyoruz.


İki karakter de çizgi roman dünyasında "Speedster" olarak adlandırılsa da güçlerini farklı yerlerden alıyorlar; Quicksilver babası Magneto gibi bir mutant, mutant gücü ise onun Mach 10 gibi bir hıza kavuşmasını sağlıyor. Flash ise ters giden bir deney esnasında kimyasallar ile etkileşime geçen bir yıldırımın onu "Speed Force" adı verilen bir güce host yapmasıyla tüm moleküllerini sesten daha hızlı bir şekilde titreştirme yeteneğine sahip, bu da onu DC dünyasındaki en hızlı karakter yapıyor. DC Dünyasındaki en hızlı Flash hangisi derseniz, işi içinden çıkılmaz bir hale getirirsiniz; bunu yapmayın. Marvel dünyasında ise Ultimate ve 616 olmak üzere iki tane Major Quicksilver var, ve Ultimates v1 serisinde anladığımız kadarıyla Ultimate Quicksilver 616 Quicksilver'dan biraz daha hızlı.

İki karakterin hızları konusunda net ortaya konulmuş bir veri yok, karşı karşıya geldikleri çizgi romanları ele alacak olursak hız konusunda kafa kafaya olduklarını söyleyebiliriz, ama dediğim gibi; asıl özellikleri itibariyle ikisi de farklı özellikte karakterler.

İlk olarak DC Vs. Marvel olarak da bilinen Amalgam serisinin 2. sayısına bakalım, karşı karşıya gelen Flash ve Quicksilver nasıl bir mücadele sergilemiş.

Gördüğünüz gibi bu seride Flash Quicksilver'ı tokat ve yumruk yoluyla son derece küçük düşürücü bir şekilde dövüyor. Gerçi Amalgam serisi, hangi orjine ait olduklarına bakılmaksızın Kötü karakterlerin diğerlerine ezildiği yönünde bir eleştiri almıştı; Wolverine'in Lobo'ya karşı galip geldiği bir seriden bahsediyoruz, o yüzden bir fikir vermesi açısından kenarda durabilir, daha fazlası için değil. Quicksilver her zaman kaypak bir arkadaşımız oldu, ama o dönem içerisinde bildiğiniz anlamda Pure Evil bir karaktere daha yakındı.

İkinci karşılaşma Avengers / JLA serisinde gerçekleşiyor, ( her zaman olduğu gibi ) evrensel bir oyunun şemasını bozabilmek için bir araya gelen iki ekip kah gülüp şakalaşıyor, kah kavga dövüş birbirine giriyor. Buradaki iki karşılaşma ise şu şekilde; buradan edindiğimiz en ilginç bilgi Quicksilver'ın Speed Force'un üstünlüğünü kabul ediyor olması:

Bu iki mücadele de 1-1 ortada sonuçlanıyor. Görülen o ki iki karakterin de hızları aynı, ya da birbirine çok yakın; fakat Flash'ın bünyesinde barındırdığı Speed Force Quicksilver'ın mutant gücünden çok daha fazlasına sahip. Adam zamanda ileri geri bile gezebiliyor, daha ne olsun.

Hiç yorum yok: