24 Haziran 2011 Cuma

Farklı Tatlar 4 - Atomic Robo

Nikola Tesla tarafından üretilmiş zeki bir robot düşünün, hem de Tesla'nın Edison ile olan mücadelesinde mağlup olup da tarihin boşlukları arasında kaybolmadığı bir dünyada varolan bir robot. 2.Dünya Savaşı, ABD'nin nükleer çalışmaları, Space Race gibi olaylarda birebir etkisi olan bu arkadaşımızı tanımıyorsanız, tanımak için çok geç kalmış sayılmazsınız.



Red 5 Publishing isimli küçük mü küçük bir firma tarafından yayınlanıyor Atomic Robo, ve seriyi ilk sayıdan itibaren takip ettiğim için yayınevinin gelişimini de sürekli olarak izliyorum. İlk başta Comic-Con'da Mike Mignolia'nın masasına Atomic Robo'nun ilk sayısını atıp koşarak uzaklaşan elemanlar, 2008 sonunda gelen iki dalda Eisner adaylığıyla (Adaylık tabii ki Atomic Robo ile geldi) artık Comic-Con'da kendi standlarına sahipler. Çıkardıkları bir tomar da dergi var, ve hemen hemen hepsi kalburüstü yapımlar.

Bir kere; Red 5'ın günümüz Geek'liğine çok uygun bir mizah anlayışı var, bunu Atomic Robo'da yaygın olarak görebiliyorsunuz, bu en büyük avantajları olmalı zaten. Aşağıdaki bir kaç panele göz misafiri olursanız, ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Hem, Action Scientists adlı bir grup ne kadar sıkıcı olabilir ki ?


İlk Volume'de geçmişe yolculuk ederken; ikinci volume'de efsanevi Nazi Komandosu Otto Skorzeny'ye karşı mücadele veriyor Robo, üçüncü Volume ise H.P. Lovecraft'ı avlama çabası içerisinde geçiyor. Şu an 6.Volume'ün ilk sayısını beklemekteyiz, buraya kadar verdiğim ayrıntılar bile eminim bir nerd'in gözlerinin faltaşı gibi açılmasına yol açmıştır. Brian Clevinger tarafından yazılan Atomic Robo'nun her sayısı Punisher : War Journal #15'teki tek sayılık spektaküler çalışmasıyla zihminizde yer eden Scott Wegener tarafından çiziliyor, ayrıca her sayının sonunda konuk bir çizer tarafından kaleme alınan 3 ya da 4 sayfalık bonus bir macera da var.

Atomic Robo için son olarak; Alın, aldırın, vurun, öldürün diyorum. Son yılların en iyi yeni serisi, açık ara.

Red 5 ile ilgileniyorsanız da, Zombies of Mass Destruction ve Abyss isimli diğer serilerini de deneyebilirsiniz.

4 yorum:

darkruse dedi ki...

Herkes başlayın başlayın diyor Atomic Robo'ya hafta sonu kesin indiricem ilk bir iki sayıyı okuyup bi karar vericem okuyup okumayacağıma.

Arifoglu dedi ki...

Ufak bir de sır vereyim seriyi okumayı kolaylaştırmak için; gerçi okuyunca farkedeceksiniz ama olsun. Hikayeler hiç bir zaman lineer bir şekilde ilerlemiyor, bir anda başka konulara geçip devam edebiliyorlar. Sabırlı olunuz, ilk iki sayıyı okuduğunuzda devam etmek istiyorsanız sevmişsiniz demektir.

mit dedi ki...

Hmmm... Çok merak ettim bunu. Nereden edinebiliriz peki? Ya da nereden okuyabiliriz?

Arifoglu dedi ki...

Bulmanız biraz zor olabilir çok mainstream bir yapım olmadığı için yurtdışına satış işine tuhaf bakıyor olabilirler. Ben Rapid'e atayım .cbr hallerini, okuduktan sonra beğenirseniz satın alma yoluna gidersiniz. : )

https://rapidshare.com/files/309638724/AR15.zip