27 Mayıs 2011 Cuma

X-Men : Schism Hakkında Notlar

X-Men dünyasında kimseye rahat yok, eventler eventler üzerine geliyor. House of M'den beri bir türlü rahat yüzü görmeyen mutantlarımız, tüm dengeleri değiştirecek bir olayla daha karşı karşıya. 20 Haziran'da ilk sayısıyla yayınlanmaya başlayacak 5 sayılık mini seri X-Men : Schism hakkında ortalığa serilen ipuçlarını sizler için topladık.



Jason Aaron'un bir nevi genel yayın yönetmenliğini yapacağı seri Frank Cho ve Carlos Pacheco tarafından çizilecek. X-Men evreninde uzun süredir görmediğimiz türden gelişmelere gebe olduğu X-editörü Nick Lowe tarafından ifade edilen seri, bugüne dek alttan alttan sürmekte olan Wolverine - Cyclops sürtüşmesini iki ayrı X-Men takımına kadar götürebilecek gibi . Seri hakkında topladığımız notlar şöyle;

  •  X_Men : Prelude to Schism #1 ve #2 'de gördüğümüz kadarıyla X-Men ekibi Utopia'ya kapanmış, "karşılaştıkları en büyük tehditlerden birinin" ilk dalgasına karşı verecekleri tepkiye karar vermesi için Cyclops'u bekliyorlar. Cyclops tedirgin, danışmanlarından bazıları Utopia'yı vakit kaybetmeden boşaltmayı düşünüyor. Wolverine ayrılma taraftarı değil, Magneto Scott'ın alacağı her kararı destekleyecek gibi görünüyor.
  • Civil War'a ve Super Human Registration Law'a yol açan Stamford benzeri bir olayın Mutantların dünyada daha da korkuyla yaklaşılan bir grup haline geleceğine dair söylentiler mevcut. Prelude to Schism 1 ve 2 'de gördüğümüz kadarıyla tüm karşıt fikirlerine rağmen yanyana durmaya devam eden Scott ve Logan'ın yolları da bu olaylardan sonra ayrılacak.
  • Teaser'lardan birinde dev Sentinel'ler görmekteyiz, bu da Lowe'un bahsettiği "X-Men evreninde uzun süredir görülmeyen olaylar" olarak bahsettiği şeyin mutant nefreti olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

  • Magneto kesinlikle Schism'in içinde olacak, yani kendisini çok yanda kalan bir aktör olarak izlemeyeceğiz. Zaten yukarıdaki teaser'da da Scott'un tam arkasında duruyor. 
  • Grant Morrison'un X-Men serisinden bugüne çok da gözönünde olmayan bir karakterin Schism ile birlikte kayda değer bir geri dönüş yaparak önemli bir rol oynayacağından bahsediliyor. Bu karakter Xorn ya da Sublime olabilir, aklıma başkası gelmedi.
  • Hellfire Club'ın yeni bir versiyonu da Schism'de yer alacak.
  • Charles Xavier olayların bir parçası olmayacak, ama Aaron daha sonrasında Professor X için büyük planları olduğunu söylüyor.
Seri hakkında öğrendiklerimiz bunlar, ilk sayının üç sayfası da Preview olarak yayınlanmış durumda;

Hiç yorum yok: