11 Mayıs 2011 Çarşamba

Thor'dan büyük allah var!

Normalde pek böyle konulara girmiyoruz ama, top kanatlardan öyle cilveli bir şekilde önümüze düştü ki, vurmasak olmaz diye düşündük.

Gündemde yer alan Thor filmini internet sitesine taşıyan Zaman gazetesi, şöyle bir metinle Marvel'ın uluslararası alanda pek de başarılı sayılmayan filmini selamlamış, hep beraber ibret alalım:
 
 Hangi ucundan tutsak bilemedik, hayali bir evrende yer alan bir hayal kahramanının tanrı olduğunu iddia etmesinden bile rahatsız olan; akli melekelerine giden her yola beton dökmüş insanların yazı yazabilecek intelligencia'ya ulaşabilmiş olmasından duyduğumuz hicaptan mı, yoksa bir varlığın tanrısal niteliklerini kabul etmeyen insanların aynı tepkiyle karşılaştıkları takdirde vahşileşme hakkını kendilerinde görmelerinin oluşturduğu oksimoron ötesi durumdan mı, karar veremedik.

O yüzden bir şey demiyoruz, Zaman gazetesi internet editörlerinin sırtını sıvazlayıp, bir sigara ikram ederek "Abi siz yanlış anlamışsınız, onların hepsi film hilesi.." şeklinde başlayan bir konuşma yapmayı tercih edeceğiz sanırım.

Not: Unutmadan, şakirt kardeşlerimiz bizi mahkemelerde süründürmezse çok seviniriz.

4 yorum:

Mavi Beyefendi dedi ki...

Bir sürü -senin tabirinle- 'oksimoron' haber gördüm ama bu bambaşkaymış be abi.Yakında Dr.Strange filmi falan da çıkarsa sinemaları ateşe verebilirler.

Thor'u da özellikle 'savaşçı' olarak tasvir etmesini de es geçmemek lazım :)

Adsız dedi ki...

My God Has A Hammer!

demir kara dedi ki...

"kibirli savaşçı thor", "Dünya'da onu farklı kılan güçlerinden de", "kendi gezegenine dönme şansını"...
nasıl bir zihniyettir bu yıldırım tanrısından da büyük olan allah'ım.. mitoloji bu ya. ne yapacaksınız? okullarda da mitolojiyi mi yasaklayacaksınız? bunu yaptığınızda edebiyatın tarihi sürecini nasıl anlatacaksınız ki? felsefe, tarih derslerini ne yapacaksınız?
"olimpos gezegeninden zeus mahdumu apollonu dünya gezegenine gönderirken melez evladı herkül ile" diye mi anlatacaksınız?
la havle ve la kuvvete...

Arifoglu dedi ki...

Hahaha, abi zeus mahdumu efsaneymiş : )