26 Mayıs 2011 Perşembe

Secret Avengers #13 - "American Way."

Fear Itself her ne kadar satış rakamlarında zirveye otursa da bunu yaz rehavetine ya da DC'nin kısmen uyuyor olmasına bağlamak lazım, yoksa ortada öyle Secret Invasion, ya da Blackest Night ayarında bir event yok. Bir kaç dergi daha kıssalar Sub event bile olurmuş da, kastırdıkça kastırmışlar.

Secret Avengers tayfasının Fear Itself'e dalışını, Steve Rogers'ın eventteki önemli yeri sebebiyle çok hayati buluyordum; Neticede bir tarafta Red Skull'un kızı Sin ve Nazi savaş makinalarının olduğu bir mücadelede aslan payının Ex-Cap'e düşmesi gerekir, e tabii ki arkadaşımız maiyetini yanına almadan gezmediği için Secret Avengers takımı da bu mücadeleden ekmek yer diye düşündük.


Secret Avengers #13'ün yayınlanmasıyla birlikte, hata ettiğimizi farketmiş olduk.

Üzerine çok yorum yapmak istemiyorum; #13 son yıllarda okuduğum Çizgi Romanlar içerisinde Amerikan milliyetçiliği açısından en vıcık vıcık çizgi roman olabilir. Washington DC'ye yapılan saldırının ( seride Blitzkrieg USA diye geçiyor, bu da ayrı bir saçmalık tabi ) ardından Abraham Lincoln heykelinin ayaklanması mı dersiniz, Natural History Museum'daki dinozor maketlerinin yollara dökülmesi mi dersiniz, İç savaşta mücadele vermiş ABD askerlerinin George Washington önderliğinde Nazilere saldırması mı dersiniz, olmayacak ne varsa oluyor. Tek panel vereceğim;



Tony Stark'a "You can't punch recession." dedirtirken keşke ciddi olsalarmış, göz göre göre bir ideolojiyi savunup sivilceli amerikalı ergenlere daha fazla çizgi roman satabilmek için böylesine saçmalıklara muhtaç kalınmış olması gerçekten acınası. Truth, Justice and American Way adına son sayfada ağlayan abi gibi ağlıyorum, ama çizgi roman dünyasının geleceği adına.

Yazıklar olsun, arada kaktırıyorsunuz tamam da,  böyle aleni yapmasaydınız, biz de dingil değiliz.

2 yorum:

gonyolaX dedi ki...

Dc'nin Uncle Sam'ine yuh bu kadar da olmaz diyodum, Abraham Lincoln heykelinin ayaklanmış halini de görmüş olduk.Yakında bayraklarındaki yıldızlar fırlayıp milleti dövmeye başlarsa hiç şaşırmam :D

demir kara dedi ki...

walt disney adlı ırkçı firmanın himayesinde bu kadar olur.