9 Mayıs 2011 Pazartesi

FF #1 - "O Deadpool değil, değil mi?"

"The Human Torch has died, The Fantastic Four is no more, Welcome to Tomorrow, Welcome to the Future Foundation." şeklinde bir sloganla otellere layık bir tagline bulmuş Jonathan Hickman, kendisini bu sebepten kutluyorum. "Yarın'a hoşgeldiniz" kısmında yaratıcılıktan kalemi, kağıdı, neyi varsa hepsini ağlattığını düşünüyorum.

 

Bildiğiniz üzere Johnny Storm'un terk-i diyar etmesinin üzerine "Durmak yok, Yola Devam" mottosunu şiar edinen [Fantastic Four-Johnny Storm] ekibi, yollarına FF kod adıyla maruf "Future Foundation" ismiyle devam etme kararı almıştı. Her ne kadar Twitter'da trending topics yapması kolay bir isim olsa da, ilk isimle fazla bağı olduğundan problemli buluyorum, neticede Johnny Storm geri döndüğünde terkedilecektir; o yüzden çok da problem yok.

Boşverin, bundan daha ilginç şeyler oluyor FF dünyasında, her karakterin kendine özgü enteresan bir durumu var; Reed Richards'ın babası uzun süre sonra tekrar ortaya çıktı, ve Reed Richards herhangi bir fikir ortaya attığı zaman "Bu hayatımda duyduğum en saçma şey" diyebilecekler bir insanla birlikte yaşamaktan son derece mutlu görünüyor.

Sue Richards, Ancient Atlantis uygarlığının lideri konumuna geldi, yani günlük hayattı; çocukların bakımı, Baxter binasının temizliğiydi derken günlük işlerine Monarşi de dahil olmuş oldu. Tabii ki bir noktada Namor ile aynı statüye yükselmiş olmaktan tedirgin olsa gerek.

1.sayı itibariyle gördüğüm dört güzel gelişme var; bunları yazalım ki okuyacak mısınız, okumayacak mısınız karar verebilin. Birincisi, Doctor Doom yeni FF ekibinde yer alacak, ikincisi; Wizard'ın Jonathan Hickman elinde yaşadığı dönüşüm sürüyor; ve ben bunun son yıllarda FF hikayelerine yapılmış en güzel katkı olduğunu düşünüyorum. Hulk serisinde Greg Pak tarafından rezil edilen Wizard, daha derinlikli ve sofistike bir karakter olarak FF evreninde önemli işler yapacak gibi.

Ve üçüncü nokta olarak da aşağıdaki yemek duası kesitini verebilirim; böyle renkli bir ekipten sıkıcı bir iş çıkacağını sanmıyorum;

 Dördüncü nokta ise Deadpool'un bu seride yer almıyor olması, evet; doğru anladınız : Marvel evreninde oluşan bir boşluk Deadpool olmadan da dolduruldu! Gerçi dolgu malzemesi olan Spider-Man'in de kafasını her yere sokmaktan sürmenaj olan bir karakter olduğu doğru, ama klasikler yine de iyidir.

Her ne kadar sürekli olarak abuk subuk laf soksak da, Jonathan Hickman'ın FF'ye yaptığı şeyler gelecek vaadediyor. Steve Epting'in epik çizimleriyle FF, mainstream event çılgınlığından sıyrılan bir dergi olarak önemli avantajlara sahip. Okursanız zararlı çıkmazsınız, nasılsa yıllardır kimse Fantastic Four okumuyor ,onlara da yazık.

2 yorum:

mit dedi ki...

Johny Storm olmadan FF olur mu? Ekibin en neşeli ve en sevilen karakterini öldürmek nereden esmiş akıllarına bilemiyorum.

Spider-man de iyice dolgu malzemesi oldu, her yerden çıkıyor maşallah. Popülaritenin bedeli olsa gerek, insanları okunmayan bir seriye çekmenin en iyi yolu bu sanırım.

Neyse, yarım yüzyıldır üzerlerinde çalışınca konu bulmak zor olsa gerek. Onlara da hak vermek lazım.

demir kara dedi ki...

johnny öldü mü? kim dedi? marvel. ohoo, marvel kimlere ölü demedi ki. vallahi ben görmedim cesedi falan. bin laden gibi "yaptık-oldu", "denize attık-göstermeyiz" gibi laflara karnımız tok. göstersinler şöyle parçalanmış sarı saçlı bir ceset o zaman tamam deriz. ki o da belki.
bence 2011 marvel için hiç verimli geçmeyecek. ancak filmlerin bolluğu marvel için 2011 olacak ama çizgiroman için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. o ne öyle ya, gökten üç çekiç düştü bir hulk'un biri... diye gidiyor. ki tipleri değişiyor aynı yüzük takan ölü dc karakterleri gibi. ayıp.