22 Haziran 2010 Salı

Heroic Age: Avengers'ta Neler Oluyor?

Marvel'da Dark Reign'in bitişi yıllardır bir grup bolluğu yaşayan Avengers'ı yeniden bir araya getirecek, New Avengers'tı, Dark Avengers'tı, Mighty Avengers'tı kalmayacak, hepsi bir ekip altında toplanacak, yeniden Disassembled öncesi döneme geri dönülecek diye düşünüyor, hatta umuyorduk.

Avengers garip adamların kontrolünden, faşist devlet otoritesinden ve gruplar arasındaki tartışmalardan kurtuldu. Fakat ne yazık ki Marvel'ın bize verdiği iki önemli söz (gerçi bu sözlerden birini gerçekten vermelerine rağmen, diğerini sadece ima etmişlerdi, neyse) yerine getirilmedi.

Neydi bu sözler? Birincisi benim büyük heyecanla beklediğim "Üç Büyük Avenger"ın yeniden bir araya gelişiydi. Thor, Iron Man ve Cap bir araya geldiler gelmesine, fakat Cap'in Steve Rogers değil, Bucky olması, bu birleşmeyi olması gerektiği kadar anlamlı olmaktan alıkoydu.

İkincisi, yani ima edilen söz ise, Avengers serisi bolluğunun sona erip, takımın yeniden tek bir yayın altında birleşmesiydi. Bu gerçekleşmedi.Siege'in sona ermesi ve Heroic Age'in başlamasıyla birlikte Avengers ekibiyle ilgili dört seri başladı: Avengers Academy, The New Avengers, Secret Avengers ve The Avengers.

Herkes bu Avengers serilerinin büyük olaylarla başlamayacağını, ilk birkaç sayının takımların kurulmasına, ortalığın sakinleşmesine, ve karakterlerin birbirlerine alışma süreci ile geçeceğini düşünürken, Marvel topu ters köşeye gönderdi ve bütün serileri hiç frene basmadan başlattı.

Daha fazla uzatmadan, seriler hakkında kısa bir bilgi verme ve ilk sayıları özetleme işine girişiyorum:




Avengers Academy'yi Emre önceki yazılarında blog'a sunni tenefüs niyetine zaten incelemiş olduğundan, onu geçiyorum.

Secret Avengers :. Secret Avengers ekibi, biraz Cyclops'un siyah kıyafetli, öldürmekten korkmayan X-Force ekibine benziyor. Yani pis işleri yapacak, gerektiğinde şiddete başvurmaktan çekinmeyecek, Avengers etiğine tamamen bağlı olmayan, genellikle de uluslararası casusluk işlerine veya zengin mafya babalarının öldürülme işlerine bakacak bir ekip görüntüsü çiziyor. Zaten serinin tanıtımında da, pek çok casusluk hikayesi, enteresan teknolojik aletler olacağı ve çok fazla drama olmayacağı söyleniyordu, ki ilk sayıda bu durumu oldukça net bir şekilde gördük.

Bu eserle ilgili iki ilginç nokta, her ne kadar karakterine çok fazla uymasa da, Steve Rogers'ın, yani eski Cap'in en aktif olduğu Avengers ekibinin bu ekip olması. İkinci ve bundan daha enteresan olanı ise, Nova'nın da bu ekibinin bir üyesi olması. Sanırım Avengers ekibinini eski yıllarda Quasar ve Photon gibi karakterlerle kurduğu uzay bağlatnsını korumaya çalışacak, ki bu da pek çok yeni hikayeye yol açacaktır.

Secret Avengers'ın ilk sayısının büyük sürprizi ise, Nova'nın Cap tarafından Mars'a gönderildikten sonra bir şekilde orada yaşayanlara esir düşmesi ve dünyayla iletişimi kaybetmesi oldu. Önümüzdeki bir kaç sayıyı da Nova'yı bulmakla geçirecekler muhtemelen.

New Avengers:  Luke Cage önderliğinde devam edecek bir takım. İlk sayısında gördüğümüz üzere bunlar Avengers Tower'da yaşayacak ve "The Avengers" serisi karakterlerinden çok da farklı olmayacaklar. Zaten ilk sayıda da belirtildiği gibi, bu ekiplerin sık sık birlikte çalışması bekleniyor. Açıkçası, her ne kadar çıktığı günden itibaren New Avengers'ın bütün sayılarını beğenerek okumuş olsam da, zamanla asimile olarak Avengers'a karışmasından yanayım bu serinin.

İlk sayı, Luke Cage'in eski üyeleri toplamasıyla geçmenin yanı sıra, hiç ara vermeden doğrudan yepyeni bir maceraya atılmamızı sağladı. Damien Hellstorm ile Dr. Strange dünya dışı yaratıklar tarafından kontrol edilmeye başlandılar ve bir şekilde Dr. Voodoo'yu alt edip Eye of Agammoto'yu ele geçirmeye çalıştılar. Fakat, bu planları henüz başarılı olmuş değil, çünkü Voodoo bir şekilde sihirli gözü Luke Cage'e göndermeyi başardı ve Cage de sezdi bir sıkıntı olduğunu. Sonuç için (ki sanıyorum bu macera Dr. Strange'in yeniden Sorcerer Supreme'liğe yükseleceği hikayenin başlangıcı olabilir) bir kaç sayı daha beklemek zorundayız.

The Avengers: Ana takımın, yani Iron Man, Thor, Captain America (Bucky) üçlüsünün oluşturduğu takımın hikayelerini izleyeceğimiz seri. Sık sık New Avengers ile güçlerini birleştireceği söylenen bu takımın serisi de, aynı diğerleri gibi büyük sürprizlerle başladı.

Bunlardan birincisi, Wonder Man'in, Civil War'dan beri yaşanan tüm olayların tek sorumlusunun Avengers ekibi olduğunu söyleyerek, yeni takımda bulunmayacağını oldukça sert bir dille söyleyerek Avengers Tower'dan ayrılması oldu. Wonder Man'in Cap ile konuşma üslubundan dolayı, sadece takımdan ayrılmış birinden çok daha fazlası olabileceğini, yani aktif olarak Avengers'a karşı savaşabileceğini bile düşünebiliriz.

İkinci büyük sürpriz ise, yeni üyeler birbirleriyle konuşurken Kang the Conqueror'ın ortaya çıkarak, Avengers'ı gelecekten bir tehlike konusunda uyarması oldu. Okuma zevkini yok etmemek için bu "tehlike"yi daha fazla açmıyorum ama, internetten pek çok olumlu yorum almasına rağmen ben nefret ettim, o kadarını söyleyebilirim. Tek güzel yanı, bu bahsettiğim enteresan olayın içine Hulk'u da koyarak -hem de bir düşman olarak- orjinal Avengers'ın ilk birleşme nedenine bir gönderme yapmış olmaları.

Bu kadar Avengers serisi yetmedi mi? Şanslısınız; çünkü sadece dört sayı sürecek olan Avengers Prime da başlamış durumda. Bu seride de, üç büyük Avenger, Cap, Thor ve Iron Man, Asgard'ın içinde bulunan bozuk bir portal sayesinde, "dokuz diyardan" birine ışınlanmış durumdalar. Asıl sorun ise, hepsinin farklı bir diyara gitmiş olması, ve Cap ile Iron Man'in buradan nasıl kurtulacakları konusunda hiçbir fikirleri olmaması.

Şöyle bir toparlarsak, asıl Avengers takımları New ve The Avengers serilerinde devam edecek. "Strike Team" diyebileceğimiz gizli takım Secret Avengers olacak, Avengers "altyapısını" ise Avengers Academy oluşturacak. Avengers Prime ise bana göre zaten sadece biraz daha fazla satış rakamı elde etmek için kullanılan basit bir proje.

Hiç yorum yok: