20 Mart 2010 Cumartesi

Ankete Reaksiyon: Sentry nasıl ölecek?

Ankette herkes Sentry'nin ölmesinden yana oy kullanmış, ben de tartışma çıkaracak bir yazıyla konuyu yorumlayayım dedim. Ben de çok büyük bir Sentry hayranı falan değilim (acaba dünyada öyle birisi var mıdır?), ben de Sentry ölmeli diye oy kullandım, ama aklıma takılan bir soru var. Sentry nasıl ölecek?



Bunu gerçekten merak ediyorum. Bir kere, en basit noktaları netleştirelim: Adamı fiziksel olarak öldürmenin herhangi bir yolu yok. Ateş etsen kurşunu havada tutar, tutmasa bir tarafından seker, yumruk atsan elin kırılır, zaten yakın dövüşte seni güneşe fırlatır, kafasına nükleer bomba atsan adama bir şey olmaz, çevre dağılır, sonuç olarak Sentry'yi döve döve veya ateşli silahlar yardımıyla öldürmek zor gözüküyor. Ha, Ares için de bunların hepsini söylemek mümkündü, ama adama ne oldu, parçalarına ayrılıp öldü. Burada da tabi karşımıza üç nokta çıkıyor:

1- Sentry'yi, Sentry'nin Ares'e yaptığı gibi parçalara ayırabilecek kimse olduğunu düşünmüyorum.
2- Eğer bunu Sentry'ye yapabilecek güçte biri olsa bile, Sentry'ye yaklaştığı anda dayak yiyeceği için, bu ihtimal bence tamamen eleniyor.
3-Sentry'ye biri bunu yapsa bile, eleman geri dönecektir...

Şimdi üçüncüye anlam verememiş olabilirsiniz. Adamın kokoreçini çıkardıktan sonra, nasıl geri dönecek ki? Şöyle, hatırlarsanız Dark Avengers'ın Molecule Man ile savaştığı bir sayı vardı. Sayının ortasında Molecule Man elemanı moleküllerine ayırsa da, Sentry geri geliyor, "Anaa, Norman Amca, bak molekül de kontrol edebiliyorum ben" diyerek, gücüne güç kattığını belli ediyordu.

Şimdi bu ne demek? Fiziksel olarak zarar görmeyen pek çok karakter olabilir. Eternals üyeleri, tanrılar, Wolverine, Deadpool gibi iyileşme gücü olan tipler... Fakat, bunları çok büyük fiziksel zararlar vererek yok etmek mümkün olabileceği gibi (Volkana atmak, asit banyosu yaptırmak, milyonlarca parçaya bölüp farklı yerlere saçmak, iki boyutlu hale gelene kadar ezmek vs. vs.), moleküllerine ayırmak, evrenden şutlamak, başka bir zaman dilimine gönderip kurtulmak gibi yöntemlerle durdurulabilirler. Sentry için bu da mümkün değil. Adamı paralel evrene yollasan bile, molekülleri azıcık kasıp, geri dönebilir.

Bu arada, daha önceki sayılarda, Morgan Le Fay'in de Sentry'yi öldürdüğünü, ama Sarı Superman'in zorlanmadan geri geldiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Uzatmadan demek istediğime gelirsek, Sentry'nin öldürülmesi mümkün değil.

Ha, şimdi burada geriye ne kalıyor, elemanın beynine girerek, Void'di, Sentry'di, şizofreniydi işlerine karışarak adamı durdurmak. Ama tabi bunu nasıl (ve kimler) yapacaklar, onu da kestirmek zor.Gördük ki, Void Sentry'nin bir parçası, ve ne kadarını beyninden alıp başkasının beynine transfer etseniz de (Önce Emma Frost, ondan da Cyclops), Sentry'nin içinde daima bir Void oluyor. Sentry-Void işine karışmadan direk beyniyle oynamaya kalksanız da, bu sefer adam delirip, çevresindeki her şeyi yok etme riski taşıyor, ki bu nedenle bence bu da onun beyniyle ilgili bir şey olmayacağının bir göstergesi.

Peki sizce nasıl olacak? Siege'de olmasa bile, bir gün ölmesi gerektiğinde, Robert Reynolds nasıl ölecek?

1 yorum:

Arifoglu dedi ki...

Bence void ile mücadele ederken ölmesi hiç de olasılık dışı değil, çünkü ancak böyle arkadaşları onun ölümünü üzüntüyle karşılayabilirler, teaser'da öyle bir şey vardı sanki.