5 Eylül 2013 Perşembe

J.H.Williams III 26.sayıyla Batwoman'dan ayrılıyor!






Evet efendim, yanlış duymadınız : DC Comics'in yeni 52'sinde çizim anlamında sahada basmadık yer bırakmayan, gölgelemelerin ve ince taramaların efendisi J.H.Williams III yazar W.Haden Blackman ile birlikte 26.sayı itibariyle dergiden ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.

Yaklaşık beş-altı saat önce gelen açıklamadan anladığımız kadarıyla (çünkü JHWIII'ün kendi blog sayfasındaki açıklamanın linki çalışmamakta) olay DC'nin Kate'in Maggie Sawyer ile evliliğine izin vermemesi nedeniyle patlamış. DC'nin iki defa GLAAD ödülü kazanmış, LGBT dünyasında saygın bir yeri olan karakter için evliliği neden bir kırmızı çizgi olarak tayin ettiğini anlamak çok güç.




Neticede olan, DC'nin en iyi çizilen serilerinden biri olan Batwoman'a oldu. Bence çizer olarak Bülent Arınç ya da Orson Scott Card ile anlaşmaları daha rahat etmelerini sağlayacaktır; 26 sayı boyunca belli bir noktaya doğru getirilen hikayeyi son anda ayı gibi el freniyle durdurduklarına göre süreklilik ya da tutarlılık anlamında bir kaygıları yok demektir.

Tabii bu arada, JHWIII'ün DC'de çizer olarak başlayacağı yeni projesi Sandman : Overture hakkında ne düşündüğü an itibariyle meçhul efendim.

Yeniden bekleriz JH, yolun açık olsun büyük usta, biz seni hep aşağıdaki gibi splash page'lerle hatırlayacağız;


Hiç yorum yok: