13 Eylül 2013 Cuma

Forever Evil - İlk İpuçları

Spoiler'larla konuşurum bebek, tekin değilim, o sebeple Trinity War'u okumayanlar post'u okumasın, beğenmeyenler küçük kızına almasın. 

Trinity War, DC'nin Yeni 52'sinde gerçekleştirdiği ilk büyük event olarak geride kaldı - bundan önce yaptıkları daha küçük eventler de var, I Vampire ve Justice League Dark arasında geçen vanpirli hikaye ve fecaat Animal Man - Swamp Thing hikayesi gibi, ki bunlar event'ten ziyade crossover aslına bakarsanız - . Seriyi okudum, zaman zaman ilginç bulsam da hikayenin gelişimi ve sonuçlanışı açısından biraz zayıf olduğunu düşünüyorum. Hakkında uzun uzun yazma işini bir kenara bırakıp outsource ediyorum, Berk mevzuyu çok güzel izah etmiş; buyrun


Trinity War, ardından gelen Forever Evil #1 ile bağlanıyor, ve bir de bakıyoruz ki DC evreninde yer alan üç büyük takım da -Justice League, Justice League of America ve Justice League Dark- ortada yok, Crime Syndicate adlı Earth-3 kökenli Justice League'ın kötü ikizi konumundaki takım dünyada, ve ortalığı öttürmekteler.

"Ayrıca böyle karakterler ortadayken Squadron Supreme insana daha normal görünüyor, değil mi?"
 Fanlar bu sayının yayınlanışının ardından spekülasyonlara başladı tabii ki, acaba bu kadar koca adam nereye kayboldu sorusuna çeşitli çeşitli cevaplar verildi; haha, kimse öldüklerini düşünmedi tabii ki ama yaygın kanı Crime Syndicate'in JL'leri kendi gezegeni olan Earth-3'e postaladığı yönündeydi.

Böyle değilmiş efenim. Bu da artık ilginç bir pazarlama taktiği oldu; dingillik değil de taktiktir umarım, JLA'yı yazan Matt Kindt Newsarama'ya verdiği ropörtajda baklayı ağzından çıkarıp , JL'lerin nerede olduğu konusuna açıklık getirmiş.

Kendileri dünya üzerinde henüz yerini açıklamak istemedikleri bir hapishanede bulunmaktalarmış. Burada prison diyor tabii, neticede bunun bildiğimiz Yarı Açık Cezaevi tarzı bir şey olmadığı ortada; bir noktada hapsedilmiş durumdalar. Ve ilk sayı itibariyle içerideki kahramanlarımızın bir kaçının kaçacağı müjdesini vermiş. Hemen sevinmeyin, bir sebepten ötürü kaçabilen kahramanların güçlerinde bozulmalar meydana gelecektir. (Buna benzer bir şeyi Phoenix'ten kaçabilen X-Men'lerde görüyoruz, değil mi?)

Ne kadar yaratıcı değil mi? Bugün önceki postlardan birinin yorum kısmında geyik yaparken Forever Evil hikayesinin DC'nin Civil War'u -bu biraz hatalı bir benzetme oldu, kabul ediyorum- ya da Dark Reign'i olabileceğini yazmıştım. Aynen böyle oluyor, DC kendi Dark Reign'ini kendi kahramanlarını kendi Raft'ına kapatarak hazırlıyor.

Konuya ilişkin elimizdeki ilk materyal, Justice League of America #8'in kapağı. Ve kapakta, Justice League of America'nın tek bir üyesine bile ait bir malzeme bulunmamakta.


 Marvel buna benzer bir stratejiyi çok uyguluyor biliyorsunuz, bir event'in Tie-in'i olan Avengers'ı alıyorsunuz; içinden Wolverine ya da Hawkeye hikayesi çıkıyor ya, DC bu işi biraz daha genişletmiş. Justice League dergisi Forever Evil süresince ağırlıklı olarak Nightwing ve Crime Syndicate üzerine , Justice League of America dergisi ise Martian Manhunter ve Stargirl üzerine olacakmış. JLD hakkında henüz bir bilgimiz yok, boş ağızlı Matt Kindt "O işe ben bakmıyorum canım." diyerek geri çevirmiş Newsarama'nın sorusunu.

Bakalım, ben bu hikayeden ümitliyim.

Hiç yorum yok: