7 Mayıs 2012 Pazartesi

Avengers Filmi Hangi Sayılardan Esinlenmiş?

Efendim normalde blog yazılarımıza biraz daha serin yaklaşmaktayız, ama madem böyle bir soru gelmiş cevaplayalım.

The Avengers, türkçesi ile Yenilmezler filminin herhangi bir dergiden birebir olarak esinlendiğini söyleyemeyiz. Zira sinemaya uyarlanan filmlerin çizgi romanların yıllar yılı süren devinimlerinden, birikimlerinden -ve bunlarla birlikte- yorgunluklarından da arınması düşüncesiyle filmler birebir hikayeler üzerine kurgulanamıyor. Eğer böyle olsaydı Spider Man filmlerinde Venom'u daha ciddi bir düşman olarak görürdük, Magneto ve X-Men karşılaşmaları daha heyecanlı olur, belki de E for Extinction gibi efsanevi hikayeleri izleyebilirdik. Ne yazık ki kazın ayağı böyle değil.

Marvel'in Avengers'ı da bu açıdan bakıldığı takdirde bir melez olarak görülebilir, marvel genelde yeni filmlerini "yeni okuyucular" için hazırlamış olduğu Ultimate evrenine yakın bir konseptte tasarlıyor: Avengers'ta da Hawkeye, Captain America ve Nick Fury Ultimate evrendeki asıllarına daha yakınken Thor, Black Widow, Iron Man ve Hulk Earth-616 adı verilen bildik "anam babam" marvel evrenine daha yakın karakterler.

Tabi Marvel'in bu evrendeki Nick Fury ve Hawkeye'yi Ultimate evrendeki versiyonlarına birebir benzer hale getirmesi bir kepazelik konusu, fakat o tamamen ayrı bir hikaye.

Konsept için söyleyeceklerim bu şekilde, ama siz derseniz ki bu film hangi hikayeden alındı kardeşim; bana göre Ultimate evrendeki ilk büyük hikaye olan Ultimates v1'deki uzaylı istilası hikayesi en yakın olasılık gibi duruyor. Bunu bir blender'a koyar, üzerine değişik evrenden kahramanlar ekler ve The Avengers'ın orjinal ilk hikayesi olan "Loki'ye karşı hep beraber" konseptini de üzerine boca ederseniz The Avengers filmine kavuşabilirsiniz.

En içten saygılarımla;


Edit : Hıncal Uluç gibi filmi görmeden yazınca böyle oluyor, filmde zaten Ultimate Skrull olarak geçen Chitauri cinsi uzaylı yaratıklar mevcutmuş. Thanos konusuna hiç girmiyorum, onu bir ara bizbizeyken konuşuruz. Selamünkavlen.