3 Kasım 2011 Perşembe

Uncanny X-Men #1 - "We cannot tolerate any longer."




Yep, çok büyük bir heyecan dalgasıyla olmasa da beklediğimiz sayılardan biriydi Uncanny X-Men #1. Açık konuşalım, bir çoğunuz ciddi anlamda uyuz olduğu Scott Summers'ın Schism'in sonunda ölmemiş oluşuına kızgın, ve yeni seriye yeni bir umut olarak bakıyorlar. Benim içinde olduğum grupsa geçen yıl gerçekleşen yeni X-Men serisi faciasını (vampirli seri) unutmuş değil, o yüzden temkinli yaklaşıyoruz. (biz kaç kişiyiz?)









Mahalle maçı yaparken adam seçmeye önce başlayan yırtık genç gibi hızlı hareket eden Scott Summers, X-Men bünyesindeki bütün büyük topları kendisine saklamış; ekipte kimler var acaba derseniz bu sayının sonunda çok güzel bir tablo verilmiş, hemen sizinle paylaşayım;

Kocası krallığını ve parasını kaybedince kendisini tamamen X-Men ekibine adamakta bir beis görmeyen Storm, Hope'un gelmesiyle Phoenix ve Jean Grey kompleksi tekrar tavan yapmış Emma Frost, siyatikli ihtiyar Magneto, antik Hercules gibi gördüğü nefes alan her kadına asılan Namor, ruhunu Cytorrak'a rehin verip Juggernaut olan Colossus, babasını yeni kaybetmiş ve dünyada ne yapacağı hakkında hala net fikirleri olmayan Hope, X-Men Legacy'de herkesi öldürmeyi denemiş Danger ve bir süre Limbo'da hüküm sürmüş tescilli Evil Magik, Scott Summers'ın "Dünyanın en güçlü takımı" olarak değerlendirdiği, "Eğer biz başaramazsak, Avengers'ın ne şansı var ki?" diyebildiği yeni X-Men takımı Extinction Team'i oluşturuyor.

İsimle de dosta güven, düşmana korku salıyorlar zaten. Scott bir yandan mutantların soyunun tükenmesini önlemeye çalışırken, bir yandan Wolverine'in bir okul dolusu çocuğuna halel gelmesini engellemeye çalışacak gibi görülüyor. Yazık, bu adamın sırtı da bir türlü sopadan kurtulmadı.

Yeni seri, ilk sayıda zayıf çizimlerine rağmen Mr. Sinister ile göz kırpıyor, ama kısa bir show-off sürecinden sonra gelen -climax olması gereken- bölüm sonu tam anlamıyla hayal kırıklığı. İnanın, önümüzdeki sayı neler olacağını merak ediyorum , ama son sayfadaki atmosferle olacak olması çok can sıkıcı. Okuyunca anlayacaksınız. 

Bonus olarak da, aşağıda sağdaki kapak Messiah Complex Chapter Two'ya ait, kaç sene oldu; bu kapak ile Uncanny X-Men #1'in kapağı arasındaki farkları bulunuz; X-Men bunca yılda ne kadar değişti onu da farkedeceksiniz.

Hiç yorum yok: