28 Kasım 2011 Pazartesi

Fantastic Four #600 -"Bir çok giden memnun ki yerinden.."





Jonathan Hickman ilginç bir yazar, bir konu üzerinde yıllarca çalışıyor, uğraşıyor, ince ince ipliklerden dev gibi heykeller inşa ediyor; bunların tümünün ortaya serildiği zirve noktasında ise aslında o ana kadar gerçekleşen herşeyin büyük bir hazırlıktan ibaret olduğunu görüyorsunuz. 28.sayısı ile müthiş bir final yaparak sonlanan Secret Warriors'da da bu vardı, özetle sürekli bir paranteze alma durumu var Hickman'ın hikayelerinde, okuduğunuz her hikayenin daha büyük bir hikayenin parçası olduğunu hissederek devam ediyorsunuz.








Ama devam ediyorsunuz işte, kilit nokta da bu herhalde : yıllardır kimsenin eline almadığı Fantastic Four şu an için çok ilginç bir noktada.

Jonathan Hickman'ın Fantastic Four #570'de Reed Richards'ın kainattaki tüm sorunları çözme takıntısıyla başlattığı hikayede yeni bir zirve noktasına daha ulaşmış bulunmaktayız. Human Torch'un Negative Zone'da mahsur kalıp ölü olarak kabul edilmesinin üzerinden bir seneye yakın zaman geçti; Marvel Comics'in en meşhur ailesi artık -zorlama bir Spider Man takviyesiyle- yine dört kişi olarak yoluna devam etmekte, ama ciddi sorunlar hala varlığını hissettiriyor. Reed yaptığı araştırmalar neticesinde kainattaki problemleri biraz kaba bir yolla ortadan kaldıran Reed'ler Konsülünü dünyanın başına sardığı için kendisini suçlu hissetmekte; Susan Richards yeni Atlantis'in hükümdarı olarak Atlantis'liler ve Universel Inhuman'lar arasında iktidar savaşlarıyla parçalanıyor. Ben Grimm Johnny'nin ölümünü henüz tam olarak atlatabilmiş değil. Ve ardından neler oluyor?

Reed'ler Konsülü kendi şemalarını uygulayabilmek için dünyaya karşı gizli bir savaş başlatıyor, Yeni Atlantis ve Universal Inhuman'lara karşı Moleman'ın ordularını harekete geçiriyorlar.

Ronan'ın tokmağındaki Seed ile yarattığı Supreme Intelligence kendisini yokedeceği kehanetlerle iddia edilmiş Black Bolt'u yok edebilmek için evrende kalan son 5 Inhuman ırkının yuvası konumundaki dünyaya tüm cephelerden bir Kree saldırısı başlatıyor. Doğuda ve batıda bir çok efsanede rastladığımız "kendisini öldürecek kişiyi ortadan kaldırmak için yığınları yok etme" hikayesi, burada da varlık gösterme.

Annihilus, Reed'ler konsülünden aldığı gizli destek ile dünyayı işgal hareketine başlamak üzere.

Ve Black Bolt, bir şeylerin peşinde. Tüm bu dört hikaye, eski bir dostun muhteşem dönüşüyle Fantastic Four #600'de vites büyütüyor, tekrar aramıza katılan Fantastic Four #601 ve -biraz daha Young Fantastic Four gibi görünen- FF #12 olayların yeni mecraları olacaklar.

Spoiler vermek istemiyorum, bu konuda dikkatliyimdir ama artık Marvel dahilinde bu tarz olayların ucu kaçtığı için rahat rahat söyleyebiliyorum; Human Torch'un geri dönüşü her ne kadar çok iyi kotarılmış da olsa biraz Planet Hulk havası estirmiyor değil. Gladiator'lük ve bir nevi Warbound teşkil edilmesi, daha üzerinden bir kaç yıl geçen Hulk event'ini ciddi ciddi hatırlatıyor. Sözkonusu hikayenin son sayfası da zaten Human Torch'ta benzer değişimler yaşanabileceğine işaret ediyor. Neyse ki ben, Cosmic Control Rod'u ile donatılmış bir Johnny Storm'u izlemek için çok hevesliyim. O yüzden iki dergiyi de takip ediyor olacağım.

En son , -daha fazla spiler yok, alın okuyun- Galactus'un göründüğü kısımla ilgili bir şey söylemek istiyorum; eğer burada Galactus'un ima ettiği olay gerçekleşirse Earth X hikayesi, Marvel evreninin geleceğini inşa etmeye devam ediyor demektir, bunu söylemek isterim. Okuduğunuzda anlayacaksınız.

Fantastic Four #600, tek başına event olabilecek bir dergi. Tercih ediniz.


Hiç yorum yok: