21 Kasım 2010 Pazar

Yemedi! - Spider-Man Ölmüyor!

Evet, biz yer mi yemez mi tartışmalarımızı sürdürürken Marvel cephesi ağzındaki baklayı çıkarttı ve ölme hikayesinin Spider-Man ile değil, Ultimate Spider-Man ile ilgili olacağını duyurdu. Ultimatum sonrası bütün işlevini kaybeden Ultimate Evreni'nde geçecek bu hikayede bakalım Ultimate Spider-Man gerçekten ölecek mi, yoksa bu sadece yetersiz satış rakamlarını yukarı çekmek için basit bir propaganda mı?

12 Kasım 2010 Cuma

DC Comics'in Yeni Bombası - The Doomsday Will Reign!

Hadi bakalım , önce şöyle buyurun, sonra sorumuzu soralım.

Yer mi, yemez mi ?

Hehe, bu iş iyice eğlenceli olmaya başladı.

11 Kasım 2010 Perşembe

Marvel Comics'in yeni Bombası - Death of Spider-Man!

Tek bir soru sorup, geri kalan yorumları size bırakacağım.

Yer mi, yemez mi ?

10 Kasım 2010 Çarşamba

Forever #1 - Top Cow Pilot Season 2010

Alex Maleev ve Brian Michel Bendis'in Daredevil'da uyguladıkları tekniği hatırlayanlar var mı ? İkilinin aynı zamanda Motion Comic olarak da yayınlanan Spider-Woman serisinde yaptıklarını hatırlıyor musunuz? Her kare için modeller ve mankenlerle çalışıp , yer yer stock fotoğraflardan da faydalanarak bir şekil fotoğraf üzeri çizgi roman giydirme çalışması yapmışlardı. Hatta Maleev daha sonraları Daredevil çalışmaları esnasında bir çok kare için eşinin fotoğraflarını kullandığını açıklamıştı. Alex'in konu hakkındaki açıklamarına şu linkten ulaşabilirsiniz, eğer benim kadar ilgileniyorsanız.

Crosshair #1 - Top Cow Pilot Season 2010

Aşağıda yer alan yorumu okuduysanız basit görülebilecek konuya sahip çizgi romanlara nasıl baktığımı, daha doğrusu bu türün olumsuz örnekleri hakkında neler düşündüğümü görmüşsünüzdür. Şimdi değerlendireceğimiz çizgi roman, bize bu türün olumlu örneklerinden biri hakkında konuşma şansı veriyor. Crosshair #1, bugüne kadar binlerce defa anlatılmış bir hikayenin hala okuyucularda heyecan yaratabileceğinin canlı - ya da Top Cow'un Pilot Season'u sonunda hayata dönebilecek- bir kanıtı.

39 Minutes #1 - Top Cow Pilot Season 2010

Efendim, Tengunner'ın şu post'ta duyurduğu yarışmanın oy verme süresi sona erdi. Edit : Yok öyle bir şey, oy verme devam ediyor. Oylarınızı esirgemeyiniz : http://www.topcow.com/

Top Cow, gerçekten yayınlamayı düşündükleri seriyi seçmesi için okuyucularına imkan vererek çok zekice bir iş yapıyor, böyle olunca biz de ortaya konulan işleri bir incelemek , ve kendi tercihimizi belirtmek istedik. İlk elime geçen 39 Minutes #1 oldu.

9 Kasım 2010 Salı

Skandal! - "Gargoyle'un Basın Konseyinden istifası bekleniyor.."

Marvel Marvel olalı, Universe X #0'da yer alan aşağıdaki kare gibi terbiyesizliği, hadsizliği ömrü boyunca görmedi! Skandal!

5 Kasım 2010 Cuma

Kalem Efendileri - Jae Lee

Kore kökenli sanatçıların çizgi roman konusundaki yeteneği nereden geliyor acaba? Net olarak kestiremiyorum ama, 1999 yılında Inhumans v2 ile En iyi Yeni seri dalında Eisner kazanan, 2002'de de Fantastic Four 1234 ile En İyi Kapak Sanatçısı dalında Eisner adaylığı bulunan Jae Lee, özellikle Marvel Comics yayınlarında izlemekten çok keyif aldığım bir sanatçı.

Eski dönemlerinde daha sek bir metod kullanmasına rağmen, son zamanlarda daha "saçaklı" olarak tabir edebileceğimiz bir tarzda eserler veriyor, aşağıdaki ilk panel Fantastic Four 1234'ten , ikinci panel ise kendisinin Heroic Age : The Villains için hazırladığı Variant kapak. Deadpool ve Kang'a özellikle dikkat.


 Çok başarılı. Kendisi halen Marvel Comics'in Dark Tower serisinde sahada basmadık yer bırakmıyor.

Ultimate Avengers 3 - "Uh-huh, yine mi vampirler?"

Hakkını yemeyelim, Mark Millar ne kadar bağırırsa bağırsın hepsinde haklı. Yani Ultimate Avengers için tasarladığı vampir konseptli hikaye, X-Men Vs. Vampires'dan önce tasarlanmış ve proje aşamasına geçmişti. Tabii onunki de neticede ortadaki VANPİR trendinin ekmeğini yemek ama bunu daha önce düşünmüş olması, onu bir adım öne geçirmeliydi. Ne oldu, X-Men hikayesi daha önce yayınlandı, Millar'ın Ultimate Avengers ve Blade'i biraz daha geride kaldı.

Avengers #6 - "Bir Avengers dergisinde görmek isteyebileceğiniz herşey..Artı, sınırsız Spoiler!"

İlk olarak şunu söylemek istiyorum;


Happy Birthday Tengunner!




Sevgili Tengunner'ın blogunun 2.Sene-i Devriyesi sebebiyle, kendisine tebriklerimizi iletiyor, üçüncü yaşında bloguna bereket diliyoruz.

4 Kasım 2010 Perşembe

Kalem Efendileri - Rob Liefeld

Hey, hey, hey, aranızda "Hadi s.ktir oradan" diyenler olduğunu hissedebiliyorum, yılların eskitemediği sanatçı, Cable ve Deadpool karakterlerini yaldızlayan, Onslaught Reborn gibi bir görsel şölene imza atan Rob Liefeld, neden kalem efendileri köşemizde yer alamasın ki ?

Secret Warriors #21 - "It's on, bitch!"


Nick Fury'nin Caterpillar'ları ilk piyasaya çıktıkları andan bugüne yardırmaya devam ediyorlar, satışlarda hak ettiği yeri bulamıyor olsa da Jonathan Hickman'ın Secret Warriors'u Marvel'ın en innovative çizgi romanlarından biri olarak gelecekte de arşivlenip okunmayı hakedeceğinin sinyallerini veriyor. Eski Nick Fury çizgi romanlarından aldığım retro keyfi sizinle paylaşmıştım; bu seride hem o lezzet, hem de bütün Marvel evrenine espiyonaj bakış açısıyla bakmanın verdiği haklı gurur yer alıyor. Hydra, Leviathan ve Howling Commandoların mücadelesi bu ay 21. sayısıyla karanlık bir gecede ilerlemeye devam ediyor.

JT'nin ihanetiyle Hydra'ya ölümcül bir darbe vurmaya hazırlanan Secret Warriors ekibi, dağın içine gömülü bir Hydra üssünde Hydra Supreme ile başbaşa kalıyorlar, Teleporter'ları stratejik bir şekilde ilk anda indirildiği için dışarıyla herhangi bir bağlantıları olmadan, ve tepelerine inmek üzere olan bombanın bir dakika içerisinde her yeri küle çevireceğini bilerek.

Carnage #1 - "Tahmin edin kim geri döndü? Hayır, Steve Rogers değil."

İtiraf edin, geri dönüşleri seviyorsunuz! Evet, öldürülen kahramanların ve kötü adamların bir süre sonra havai fişekler ve fener alayları eşliğinde geri dönmeleri; kapı arkasından, karanlıktan, bir pencereden çizgi romanların son sayfalarında tekrar hayata el ense çekmeleri sizi mest ediyor.

Öyle olmak zorunda, eğer çizgi roman okurları geri dönüşler konusunda olumsuz fikirlere sahip olsalardı, böyle zırt pırt birilerinin geri dönüşü için sağımıza solumuza mum dikmek zorunda kalmazdık herhalde. Ara ara, bu geri dönüşler de hayırlı gelişmelere vesile olabiliyor diyerek konuyu bir noktaya bağlamaya çalışalım;

Son geri dönen arkadaşımız Carnage, (tabii kendisi bu ünvanı çok kısa bir zaman sonra Onslaught'a devredecek, ta ki Rob Liefeld ölüp de geri dönmeyi başarmayana kadar Onslaught'un iki / altı ay ortalamayla geri dönmeye devam edeceğini tahmin ediyorum ), ve Carnage denildiğinde aklınıza ne geliyor ?

Green Lantern #58 - "Kes, yapıştır. Beğenmedin mi, değiştir?"




Abartmadan söyleyebilirim, Green Lantern v4 Geoff Johns'un liderliğiyle son yıllarda en keyifle okuduğum seri oldu, 50.sayılarda zirveye çıkan tempo ve uzun süredir kurgulandığı ayrıntıların yerleştirilişi ile belli olan süreklilik seriyi normal aylık bir dergiden efsanevi bir "run" statüsüne yerleştirdi bile. Blackest Night gibi DC Evrenine yeniden liderlik tacını (kısa bir süre için bile olsa) getirmiş olan bir serinin Amiral gemisi olan Green Lantern dergisi , bana göre ne yazık ki Blackest Night sonrasında kan kaybetmekte. Böyle güzel bir Variant kapağa sahip olan dergi için kötü konuşmak istemezdim ama sanırım Green Lantern konusunda heyecanımı kaybetmeye başlıyorum.

Night of The Living Dead #1 - "Bir çizgi romanda en çok ilgi çekecek şey nedir?"

Hiç sağıma soluma bakmadan, kafamı öne eğip utangaçca yeri eşelemeden cevap veriyorum; "Zombiler!"

"Sakın çıkma patika yollara, dağlara..."

Captain America - Man Out of Time #1 - "Önüm, arkam, sağım, solum Steve Rogers."

IMDB'ye göre 2011 yılında gösterime girmesi bekleniyor "Captain America : The First Avenger" filminin, yani çok da bir şey kalmamış. Klasik Marvel Comics pazarlama yöntemi olarak filmin vizyona girişine kadar Captain America'nın tüm evrenin merkezine oturmasına, iki ayda bir üçer tane Mini Seri yayınlanmasına hazır olmamız gerek. Umarım güzel bir film olur da, geçmiş Captain America filmlerini unutmamız bir nebze olsun kolaylaşır.

"Yakında görüşeceğiz!" -"Hayır, hayır, sen değil, hayır!!"