7 Ocak 2010 Perşembe

Kayıp Hazine Avcıları - Infinity Gauntlet

Eğer Uğur Gürsoy'un Fırat'ı Çizgi Roman okuyor olsaydı, Marvel Cosmic çizgi romanlar için rahatlıkla "En sevdiğim!" diye haykırabilirdi. Ben de küçükken güneşin altında sabahtan akşama kadar tellerle oynuyordum, ve ben haykırıyorum; Marvel Cosmic çizgi roman açısından ele alındığında Star Wars evreninin üzerine bir kaç tur rahatlıkla bindirebilir! İçinde Annihilus, Nova, Silver Surfer, Galactus gibi efsanevi karakterler barındıran bu serilerde evren sayısız defa yeniden şekillendirilir, trilyonlarca canlı varlığın hayatına son verilir, evren gergince serilmiş bir çarşaf gibi ortadan ikiye yırtılabilir. Kendi adıma bir çizgi roman fanı olarak bu tarz aksiyonlardan her zaman keyif aldığımı itiraf edeyim, benim diyen çizgi roman okuru da gözlerinin önünde büyük olaylar gerçekleşmesini sever. Cosmic Marvel, size bu imkanı sunmakta tam olarak; Dünyanin her gün Galactus tarafından işgali mümkün olmadığı için, sizi bunların gerçekleştiği gezegenlere götürüyor. Bir yarı tanrının, bir iblise böyle bir atmosferde posta koyuşuna başka nerede şahit olabilirsiniz ki?




Cosmic Marvel'in bugün bildiğimiz halini almasında ilk yapı taşı olan Silver Surfer v3'ün 33.sayısında temelleri atılan Infinity Gauntlet ise, daha öncede Avengers ve Adam Warlock'a karşı bir mücadelede cavlağı çeken Deli Titan Thanos'un (yukarıda gördüğümüz çenesi kırışık arkadaş oluyor kendisi) Mistress Death tarafından tekrar hayata döndürülmesiyle başlıyor.







Mistress Death Marvel evreninde ölümü simgeleyen kozmik bir güç, bir nevi tanrısal bir varlık. Ve Thanos'tan bir istekte bulunuyor, Yaşayan varlıkların sayısının ölmüş olan varlıkların sayısını geçmiş olması üzerine evrensel dengenin bozulmaması için; yaşayan tüm canlıların yarısını öldürmesini istiyor. Hikaye o kadar güzel işlenmiş ki, bu isteği gerçekten Death'in mi , yoksa Infinity Gems'i elinde bulunduran aklını kaçırma eşiğindeki Thanos'un mu istediği belli değil. Ve Thanos, ki kendisi ölüm'e aşık, kendisini onun evrendeki en sadık hizmetçisi olarak görüyor, sevgilisinin bir dediğini iki etmiyor.










Bunu nasıl beceriyor bu arkadaş diyorsanız, elindeki eldivene takılı olan her bir Ruh Mücevheri, evrendeki zaman, ruh, madde gibi nosyonları kontrol edebilme gücüne sahip, hepsini birden elinde bulunduran kişiyi ise Omnipotent hale getiriyor. Burada Yüzüklerin Efendisindeki Güç Yüzüklerine oldukça paralel bir altyapı bulunuyor, en önemli fark ise Mücevherlerin herhangi birinin diğerine hükmedemiyor oluşunda.






"Her şeye gücü yeten" Thanos'tan sıkı bir dayak yiyen Silver Surfer, soluğu dünyada alıyor. Bu işin basitçe halledilemeyeceğini herkes farkettiğinde ise, Thanos'un elinden bu gücü alabilmek için büyük bir mücadele başlıyor. Tam altı sayı boyunca nefes kesici bir şekilde sürecek, okuyucuya hiç beklemediği sürprizler yaşatan bir mücadele;








Sizi temin ederim, bunlar altı sayı boyunca karşılaşaklarınızın ufak bir kısmı! Gerisini merak ediyorsanız, Infinity Gauntlet serisindeki kayıp hazineyi muhakkak keşfetmelisiniz!

Unutmadan, Infinity Gauntlet Infınity Saga'nın ilk parçası. Onu takip eden, her biri altı sayılık (Infinity War, Infinity Crusade ve Infinity Abyss) üç seri daha var. Başladıktan sonra, tümünü soluksuz okuyacaksınız!

Hiç yorum yok: